КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ

  • 0
  • 88 преглеждания

Представи региона на международен форум в Китай

По инициатива на Областния управител Илиан Тодоров делегация от Софийска област взе участие в Международната икономическа и търговска конференция 2017, която се проведе от 23 до 27 септември в град Тонгсиан, Китайската Народна Република.

Делегацията беше водена от заместник-областния управител Галя Георгиева, а в нея участваха заместник-областният управител Николай Николов, главният секретар на Областната администрация Мая Цанова, главният специалист „Връзки с обществеността“ Ина Бачева, кметовете на общините Самоков, Ихтиман и Челопеч – Владимир Георгиев, Калоян Илиев и Алекси Кесяков, представители на български компании.

Визитата започна от икономическия център на Китай – град Шанхай, където делегацията посети района на Шанхайската фондова борса, в който се намират и централите на най-големите инвестиционни компании в страната.

Следващият ден от посещението включваше церемония по посрещането на делегациите от различните страни, участващи във форума и официалното откриване на Международната икономическа и търговска конференция 2017.

Домакините, представени от министъра на провинция Джъдзян и кмета на град Тонгсиан, посрещнаха топло делегацията от Софийска област, заедно с делегации от Република Хърватска и Италия.

С впечатляваща мултимедия бяха представени основните икономически отрасли в района, индустрията и туризма. Същинската част на Международната икономическа и търговска конференция се проведе в третия ден от визитата. Тя включваше посещение в индустриалната зона на провинция Джъдзян, както и панели с презентации на делегациите от България, САЩ, Италия, Хърватска, дискусии и срещи на представителите на бизнеса. Като ръководител на делегацията от Софийска област, г-жа Георгиева представи основните икономически дейности, които се развиват в общините от Софийска област. Последва представянето на община Челопеч. Кметът инж. Алекси Кесяков впечатли участниците във форума с мултимедийна презентация, озвучена с родопски каба гайди. Той очерта природните характеристики и географското разположение на Челопеч, след което запозна присъстващите и с основната за района на Средногорието минна индустрия. Инж. Кесяков изрази готовност за обмяна на опит и добри практики за развитието на райони с подобен профил и характеристики. Той допълни представянето на Челопеч с възможностите за инвестиции в общината и запозна участниците с културата и фолклора в Средногорието, и фестивалите с международно участие, които се организират ежегодно там.

В края на визитата делегатите от Софийска област поднесоха благодарности за поканата и проявения интерес и засвидетелстваха готовност за задълбочаване на сътрудничеството между общините в региона и тези в провинция Джъдзян. Домакините отвърнаха с комплименти за представянето на българската делегация и заявиха готовността си да посетят Софийска област при първа възможност.

Материалът е предоставен от Обл. А

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПИРДОП  Одобри докладна записка от третия път
Prev Post ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПИРДОП Одобри докладна записка от третия път
Проф. Петър Льондев възхитен от “Шарени мъниста”
Next Post Проф. Петър Льондев възхитен от “Шарени мъниста”
Related Posts

Leave a Comment: