КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ ОТ ОБЩИНА АНТОН Помагат на семейство за по-весели празници

  • 0
  • 140 преглеждания

Педагогическият колектив и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Антон на 25 ноември организираха с подкрепата на родители благотворителен базар с коледни сувенири, кулинарни произведения и лакомства. Събраните средства, дарени в специално поставената за тази цел кутия от посетителите на базара, ще предоставят на семейството на педагога Невена Джунакова, каза за в. „Регион“ учителката Светла Ранчева. Тя бе основен двигател на инициативата, като подчерта, че всички нейни колеги и възпитаници на учебното заведение са съпричастни и включили активно в реализирането на идеята. Базарът, който бе разкрит в една от класните стаи на училището, бе посетен от кмета на общината Андрей Симов, служители от ОбА и множество родители на деца и ученици, които пуснаха дарения в кутията и си взеха от изложените предмети.

Невена Джунакова е от село Антон, но е била учителка в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица. Преди време е напуснала този свят, оставяйки близките си в огромна тъга да скърбят за нея. За подготовката на базара г-жа Ранчева изрази благодарности и към родителите на учениците, отзовали се безрезервно и с много голямо желание в подкрепа на инициативата. Дори и по време на провеждане на базара продължаваха да пристигат деца със своите близки, които носеха още сладкиши и други предмети за продажба.

Като педагог, Светла Ранчева сподели, че освен благотворителната инициатива, целта от провеждането на базара е да научат своите възпитаници да бъдат добри, съпричастни към трудностите на други хора и да им помагат с каквото могат. „Надяваме се да усмихнем в навечерието на наближаващите светли празници Коледа и Нова година едно семейство, за което те няма да бъдат така радостни и щастливи, както преди“, заяви тя.

За Невена Джунакова всички пазят най-скъпи и позитивни спомени. Тя е била не само съученик, връстник и колега – педагог, но и приятел, който няма да бъде забравен. Благотворителният жест на колектива на ОУ – Антон няма да върне нещата назад, заяви Светла Ранчева, но искрено и сърдечно всички от учебното заведение се надяват да допринесат идващите дни да бъдат по-малко тъжни за семейството ѝ.

В ОБЩИНА АНТОН  Приключи проект за рекултивация на нерегламентирано сметище
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Приключи проект за рекултивация на нерегламентирано сметище
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Дари ваучери за хранителни продукти на клубовете на хората с увреждания
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Дари ваучери за хранителни продукти на клубовете на хората с увреждания
Related Posts

Leave a Comment: