КОЛЕКТИВЪТ НА „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ Посвети спортен празник на Деня на миньора

  • 0
  • 90 преглеждания

Спортният комплекс „Мирково“ на 22 август бе домакин на традиционния празник на „Елаците-Мед“, който се организира всяка година с подкрепата на ръководството на компанията от синдикалната организация на КНСБ в предприятието, в чест на Деня на миньора.

Празникът бе открит от председателя на КНСБ в Обогатителен комплекс, с. Мирково инж. Стоян Ралчев, който пожела записалите се за участие в надпреварите по шестте вида спорт, да проявят здрав дух, хъс и покажат най-доброто от себе си в извоюване на успеха в отделните дисциплини. Поздравление за Деня на миньора към състезателите и участващите в празника поднесе и Пенко Нинов, председател на КНСБ на „Елаците-Мед“.

Първи на терена се изявиха футболистите, като в спора за голямата награда от 300 лв. за първото място, се включиха три тима – на мелнично-флотационен цех, цех „Средно и ситно трошене“ и на „Водно и хвостово стопанство“.  Съставът на МФЦ, воден от Боян Иванов, спечели в първата среща срещу ВХС с 6 : 0. Тимът постигна успех и срещу представителите на ССТ с резултат 9 : 4, което му отреди първото място. В спора за второто отборът на ВХС спечели двубоя си със ССТ с 6 : 0 и грабна премията от 200 лв., а за опонентите им остана наградата за третото място – 100 лв.

Едновременно с футбола се проведе и състезанието по дарс, в което при 12 записали се мъже победи Ненко Михайлов с 83 точки, следван от Рашко Русеков – 76 и Павел Бедрозов – 72. При дамите най-точни в попаденията със стреличките от 14 участнички бяха Иванка Котова и Цветанка Вълева – записали в актива си еднакъв резултат – по 68 т. Второ място при тях не бе излъчено, а на третото се нареди Мария Софрониева, с 55 т.

Състезанието по теглене на въже за мъже бе само с три отбора – два на ВХС и един на МФЦ. Победиха видимо по-снажните представители на силния пол от първия отбор на ВХС, следвани от колегите си от мелнично-флотационен цех и втория тим на „Водно и хвостово стопанство“. При жените безапелационни в победата бяха дамите от Сборен отбор, а след тях се наредиха тимовете на ВХС и Изследователска лаборатория.

Много емоции за публиката предизвика атрактивното състезание по бягане с чували, в което най-бързи бяха Захари Текерлеков, Росен Димитров и Рашко Русеков. При жените първа пресече финалната линия Елена Ранчева, второто място бе спечелено от Лили Минева, а за третото сред многото участници се пребори Светла Филипова. След участниците от „Елаците-Мед“ в тази дисциплина свое състезание направиха и деца на работещите в компанията, които с много настроение и емоции се опитаха да повторят надпреварата на възрастните. Също толкова настроени за победа малчуганите бяха и при тегленето на въже.

Изключително оспорвано, за радост на публиката и организаторите, бе състезанието по канадска борба, където при мъжете в категорията до 90 кг., и с тежест на състезателния  уред от 16 кг., надделя Павел Дешов, постигнал рекорд от 230 вдигания на пудовката. Второто място със 150 вдигания спечели Иван Нешков, а трети е Димитър Димитров с 98 вдигания. В категорията над 90 кг. Иван Ничев вдигна 30 пъти пудовката, което бе достатъчно за първото място, тъй като следващият го на второто Асен Божков успя да направи само 22 опита. На третото място организаторите класираха победителя в категорията до 90 кг. – Павел Дешов, извоювал това си право с високия резултат, който записа в своята група. При дамите, след много динамично и атрактивно състезание, в категория до 60 кг. и тежест на уреда от 8 кг., победи Димитрина Стефанова със 100 вдигания, следвана от Маруся Маринова – 90 и Елена Ранчева – 24. В категорията над 60 килограма също бе постигнат рекорд – Нонка Павлова вдигна пудовката 200 пъти. Със 106 опита на второто място се нареди Ненка Стоянова, а трета е Николина Димитрова с 96 вдигания.

Емоции и висок адреналин имаше при състезанието по канадска борба – жени, в което най-добра бе Мария Софрониева, следвана от Ненка Стоянова и Виктория Арианоглу. При мъжете безапелационен победител бе Иван Ничев, следван от Стоян Янков и Иван Нешков.

Наградите на победителите връчи Пенко Нинов, подпомаган от инж. Стоян Ралчев. През цялото време на спортния празник диджей забавляваше зрители и състезатели с атрактивните си коментари на случващото се на терена и в отделните дисциплини.

ОБЩИНСКА ФИРМА „ЧАВДАРСКА ГОРА“  Откри офиси и производствена сграда
Prev Post ОБЩИНСКА ФИРМА „ЧАВДАРСКА ГОРА“ Откри офиси и производствена сграда
“АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”  Организира четвърта музикална академия
Next Post “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ” Организира четвърта музикална академия
Related Posts

Leave a Comment: