ПРИКЛЮЧИ УЧЕНИЧЕСКИЯТ КОНКУРС „БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН Журито обяви 39 първи, 28 втори и 26 трети места

  • 0
  • 59 преглеждания

Сред основните каузи, част от корпоративната социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН, са инвестициите в младите хора, в тяхното образование и формирането им като личности. В тази посока бе и приключилият конкурс „Бъдещето на човечеството“, организиран от четирите дружества от  Групата – „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД, за учениците от 13 училища-партньори от региона на Средногорието и Община Етрополе.

Фирмите от групата успяха да изградят трайни партньорски отношения с преподаватели и ученици от учебните заведения и по традиция децата се включиха с желание и интерес в инициативата.

Тази година в проведения изцяло онлайн конкурс се включиха над 250 участника, в двете възрастови групи - 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Учениците се състезаваха в две конкурсни категории – литературно-художествено произведение (съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ) и дигитално изображение (рисунка, макет,  компютърна графика, компютърна анимация).

На специално онлайн събитие, което се проведе на 25 април, бяха обявени и победителите в двете категории. Творбите бяха оценени от жури в състав – Цветан Илиев за проектите на участниците в категория - дигитално изображение и Димана Йорданова – за писмените творби. И двамата изразиха своето възхищение от разнообразието на виждания и творчески търсения в творбите на участниците в конкурса и ги поздравиха за добре свършената работа по тази нелека тема.

Победителите в конкурса се класираха на 39 първи, 28 втори и 26 трети места, за които са предвидени предметни награди, а 42-ма участника получават поощрения. Организаторите са предвидили и техника, като дарения за училищата-партньори, чрез които да се подпомогне образователният процес.

Регионалният ученически конкурс беше организиран и се проведе за шести пореден път, като замисълът на организаторите бе да предизвикат у участниците размисъл по значими за човечеството теми, свързани с неговото оцеляване, в съзвучие с обстановката по света заради глобалната пандемия от Covid-19. На учениците беше дадена възможност да изразят себе си, да преценят и разкажат за своята позиция за оцеляване на човечеството. Въпреки ограниченията и обучението онлайн, им бе дадена възможност да творят, да развиват своите таланти, да обменят мисли и виждания със свои връстници от други класове и училища по голямата тема за „Бъдещето на човечеството“. Целта, която според организаторите е постигната, бе да се събуди градивната фантазия на децата и чрез творбите си те да споделят ценни идеи за това в каква посока трябва да се развива светът.

И този път те успяха да ни удивят с многообразието на творбите си и споделиха свои мисли и позиции в каква посока трябва да се развива човечеството. Трябва ли да се поддаваме на мрачни прогнози, да се отчайваме и предаваме, или да бъдем единни, позитивни, балансирани, вярващи в доброто и да работим упорито за бъдещето на всички ни, като пазим природата и подобряваме на околната среда.

В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА – 22 АПРИЛ  Доброволци разкрасиха и почистиха акваторията на язовир „Душанци“
Prev Post В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА – 22 АПРИЛ Доброволци разкрасиха и почистиха акваторията на язовир „Душанци“
КОМПАНИИ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН  Подписаха рамково споразумение с Община Златица за подкрепа на приоритетни проекти
Next Post КОМПАНИИ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Подписаха рамково споразумение с Община Златица за подкрепа на приоритетни проекти
Related Posts

Leave a Comment: