Концерт в Мирково за 3-ти март

  • 0
  • 104 преглеждания

В навечерието на Деня на Освобождението на България от османска власт – 3 март, за националния празник на страната, по покана на кмета на Община Мирково, в читалището се проведе концерт на народната певица Гуна Иванова.

Преди нейното появяване сцената вълнуващи стихове изпълни на Снежина Темелкова, която се прояви и като певица. След нея квартет „Патриотика“ се представи блестящо с познатите на всички българи възрожденски и патриотични песни, подети и от мнозина от зрителите. Бурно бяха аплодирани и другите две гост-изпълнителки  на вечерта – Ива и Велислава Костадинови, които са внучки на Гуна Иванова. Изпълненията на всички на празничната програма и бяха харесани и бурно аплодирани от публиката. Затова съвсем заслужено всеки от певците получи малък подарък и букет от Община Мирково, поднесени от Рад Кавалджиев.

Вечерта беше чудесен подарък за ценителите на хубавата българска песен и традиции. А певците показаха, че за тях няма разлика пред каква публика ще пеят – дали пред хиляди зрители в НДК или пред жителите на малко село. Важното бе, че всички се почустваха българи и останаха доволни от видяното и чутото.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Българският дух е жив
Prev Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Българският дух е жив
БАБА МАРТА  Раздава мартеници на малки и големи в Пирдоп
Next Post БАБА МАРТА Раздава мартеници на малки и големи в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: