БАБА МАРТА Раздава мартеници на малки и големи в Пирдоп

  • 0
  • 121 преглеждания

За втора поредна година, по инициатива на читалище “Напредък” в гр. Пирдоп, със съдействието на общината, на 1 март се проведе конкурс за най-добре украсено мартенско дърво. В проявата се включиха масово представителни групи на всички детски и учебни заведения в града.

И докато авторитетното жури оценяваше украсените с мартеници различни растителни видове на пл. “Тодор Влайков”, Баба Марта – Любка Ценова, с подкрепата на гайдаря Богдан Стефанов и Продан Проданов, обикаляше центъра на общината и щедро раздаваше на малки и големи символите на Добрата старица.

Награждаването на победителите в конкурса стана пред сградата на културната институция от кмета Ангел Геров и председателя на читалищното настоятелство Милена Мачканова. На първо място журито определи за най-красиво накичено с мартеници дървото, на което работиха учениците от Начално училище-паметник” Тодор Влайков”, с ръководител Мая Кирилова, които получиха грамота, парична премия и питка, връчена на децата от Баба Марта – Любка Ценова. Втората награда заслужиха учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника. На трето място бе класирано първомартенското произведение на възпитаниците на ПГТХТ “Проф. Никола Димов”.

Журито определи и една специална награда за най-добре украсено мартенско дърво, която заслужиха възпитаниците на четвърта група от ДГ “Пека и Карло Чоконяни”. А поощрителната – също грамота и питка, бе за учениците от частната подготвителна група. Състезанието-конкурс привлече вниманието на десетки родители, близки, жители и гости на Пирдоп, които в хубавия и слънчев следобед с интерес проследиха на заниманията на децата и учениците. И изразяваха удовлетворението си от тяхната креативност, майсторство и умения да създават красота с помощта на традиционните символи на първия ден от пролетния месец – белите и червени мартеници.

Концерт в Мирково за 3-ти март
Prev Post Концерт в Мирково за 3-ти март
СОЦИАЛИСТИ ОТ ПИРДОП  Зарадваха деца и ученици със значка с българския трикольор
Next Post СОЦИАЛИСТИ ОТ ПИРДОП Зарадваха деца и ученици със значка с българския трикольор
Related Posts

Leave a Comment: