Копривщенската гимназия изпрати своите абитуриенти

  • 0
  • 115 преглеждания

Всяка година изключително вълнуващо и емоционална е изпращането на поредния випуск от копривщенската гимназия. Церемонията, която по традиция става в централното фоайе на СУ „Любен Каравелов“, бе предходена от посещението на абитуриентите в класните стаи на началния курс. Това символично връщане в първите години на своето обучение в родното училище, бе съпроводено с отброяване от 1 до 12.

Зрелостниците се завърнаха в класната си стая, откъдето, заедно с директора Бойка Дюлгярова и училищния звънец, преминаха през  шпалира от ученици. На стълбите се бяха наредили единадесетокласните, които им поднесоха специалното си послание, с пожелание да се представят отлично на предстоящите изпити и да имат най-веселата и запомняща се абитуриентска вечер.

Песни подаръци, сълзи, пъстра палитра от балони и цветя съпровождаше прощаването с Випуск 2019. Развълнувана директорът на училището г-жа Дюлгярова отправи пожеланията: „Намерете своя истински път! Тръгнете по него по-знаещи, по-можещи. Бъдете отговорни! Дайте всичко от себе си! Не се предавайте пред трудностите! Животът е предизвикателство, което не бива да Ви плаши, а само да Ви амбицира. Вървете напред и доказвайте себе си!“.

Класната им ръководителка Мирела Стамболова подчерта, че уважението и толерантността към другите са много важни ценности и им пожела да се научат да искат прошка и да прощават, да благодарят за добрините и самите те да вършат добро. Единадесетокласничката Теодора Георгиева призова зрелостниците да са упорити, целеустремени и добри. Георги Доросиев, първият учител на Випуск 2019, им пожела много здраве, късмет, да следват мечтите си и да ги реализират.

В отговор на всички зрелостничката Никол Въжарова сподели, че са били щастливи ученици в копривщенската гимназия. Благодари на педагозите, от които през тези 12 години са черпели знания, вдъхновение, търпение и вяра в бъдещето. Поднесени бяха думи на благодарност и цветя от зрелостниците на директора Бойка Дюлгярова, на последния и първи класен ръководител Мирела Стамболова и Георги Доросиев и на  помощник-директора по административната част Теодора Цоловска. Ударен бе и последният училищен звънец. По стара традиция директорът на учебната институция плисна менче с вода пред младите хора, които поемат по пътя на живота. Последни снимки пред паметника на патрона на училището – Любен Каравелов, и  балоните им, като цветни гълъби, полетяха в синевата за сбъдване на заветните им мечти.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Ученици излъчиха най-добрите на крос
Prev Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Ученици излъчиха най-добрите на крос
Стилен концерт-спектакъл на учениците от СУ „Саво Савов“
Next Post Стилен концерт-спектакъл на учениците от СУ „Саво Савов“
Related Posts

Leave a Comment: