Стилен концерт-спектакъл на учениците от СУ „Саво Савов“

  • 0
  • 128 преглеждания

На 15 май в големия салон на НЧ „Напредък“ се проведе традиционният концерт-спектакъл на СУ „Саво Савов“ в рамките на Влайкови дни 2019 под наслов: Любовта, без която не можем.

Възпитаниците на училището се представиха блестящо и за пореден път доказаха, че са надарени с много талант, артистични умения и се справят отлично на сцената. Следвайки темата на спектакъла, те представиха драматизации от старогръцката литература - „Ябълката на раздора“; от Ренесанса „Дон Кихот“; от епохата на класицизма „Тартюф“ и разбира се, българско народно творчество – „Дванадесетте месеца“ и „Ленивата невеста“. С перфектна артистичност изпълниха учениците от 10 клас етюди от повестта на Любен Каравелов „Българи от старо време“.

Музикалните изяви под ръководството на маестро Марияна Върбанова бяха блестящи. Участниците от ВГ „Фантазия“ покориха публиката с невероятните си гласове и безупречно пеене. На високо ниво бяха водещите Надя Филипова и Ивайло Кръстанов от 7 клас. А танцьорите и танцьорките направиха феерия от красота.

Всички участници в спектакъла донесоха много радост на публиката и на своите ръководители. И петокласниците, и шестокласниците, и големите ученици, се изявиха на високо ниво като актьори и изпълнители. Перфектно видео, чудесни костюми и аксесоари, много усмивки съпътстваха всяко изпълнение.

Поздравление участниците получиха от заместник-кмета на Община Пирдоп Вера Бойчева, която изрази задоволството си от представлението.

Копривщенската гимназия изпрати своите абитуриенти
Prev Post Копривщенската гимназия изпрати своите абитуриенти
Д-р Иван Вутов избран за председател на УС на Индустриален клъстер „Средногорие“
Next Post Д-р Иван Вутов избран за председател на УС на Индустриален клъстер „Средногорие“
Related Posts

Leave a Comment: