КОПРИВЩЕНЦИ ОТ „КРЪШНО ХОРО“ Единствените българи на фолклорния фестивал „Европеада“

  • 0
  • 106 преглеждания

От 17 до 22 юли тази година се проведе 56 издание на „Европеада 2019“, домакин на което бе  гр. Франкенберг, Германия. За поредна година в този форклорен фестивал на Европа взе участие Танцов клуб „Кръшно хоро“ - Копривщица, с ръководител Лучка Чотова.

Във фестивала са взели участие над три хиляди представители на различни страни от Стария континент и около 200 състава. А представителите на възрожденския град са били единствените българи, взели участие в тазгодишното издание на „Европеада 2019“. Ръководителката на танцовия състав сподели, че българската програма е била с продължителност 20 минути. Тя е представяна в продължение на 5 дни. Всеки ден е имало улични сцени на различни места из града.

На закриването на фолклорната проява нашите представители също са били сред изпълнителите. „Невероятно преживяване и емоции имаше в традиционния парад“, сподели впечатленията от преживяванията на копривщенци Лучка Чотова.

Нека припомним, че единствен член на управителното тяло на Европеада е Панчо Цанков, който много обича възрожденския град и прекарва дълго време в него през свободното си време. Танцьорите от Копривщица отправиха своите сърдечно благодарности към спонсорите си за представянето на страната ни на фолклорното събитие – „Елаците-Мед“ АД, Кирил Филипов Палавеев и Панчо Цанков.

Prev Post СРЕДНОГОРЦИ Удивени от красотите на родината
Мълния порази за трети път дърво в Пирдоп
Next Post Мълния порази за трети път дърво в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: