Мълния порази за трети път дърво в Пирдоп

  • 0
  • 129 преглеждания

Поройните дъждове, придружени с гръмотевици, изсипали се над региона на 22 срещу 23 юли, нанесоха щети на уличната инфраструктура, домакинства и дървета. Паднала мълния в района на „Рошава могила“ в Пирдоп създаде доста неприятности на живеещите в този квартал на града. Потърпевши споделиха, че в няколко къщи има повредена техника в резултат на мощната светкавица.

Дърво в центъра на града, непосредствено до паметника на Тодор Влайков, също бе поразено и върхът му, отрязан като с мощен нож, бе паднал в тревната площ. Паметливи пирдопчани припомниха, че това е третият случай, когато силен електрически импулс пада върху дървото. При първия, преди няколко години, пострада само кората му, която бе обелена на почти до основите на ствола. При втория случай дървото остана без своя връх, а при сегашното – трето поразяване от мълния, отново падна на земята значителна част от върха.

Както е известно, на близките обществени сгради и многофамилните  жилища има мълниеотводи. Какво привлича светкавиците към дървото и то вече няколко пъти, може би е необходимо да бъде изследвано и взети мерки. За да не се случва и занапред подобно природно явление.

КОПРИВЩЕНЦИ ОТ „КРЪШНО ХОРО“  Единствените българи на фолклорния фестивал „Европеада“
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ ОТ „КРЪШНО ХОРО“ Единствените българи на фолклорния фестивал „Европеада“
„ДИВАТА СЦЕНА 2019“ – ЧЕЛОПЕЧ
Next Post „ДИВАТА СЦЕНА 2019“ – ЧЕЛОПЕЧ
Related Posts

Leave a Comment: