Копривщенци се поклониха на Братската могила на 9 септември

  • 0
  • 105 преглеждания

Въпреки дъждовното време членовете на БСП, симпатизанти, антифашисти и участници във Втората световна война, общински съветници от Копривщица се събраха на 9 септември на Братската могила, за да отбележат 73 години от победата над фашисткия режим в страната.  С едноминутно мълчание и падане на колене бе почетена паметта на Искра Шипева – председател на БСП във възрожденския град, и починалите членове на партията.

Мария Иванова - председател на общинския съвет на Българския антифашистки съюз във възрожденския град, отбеляза в словото си, че победилото народно въстание присъедини страната ни към антифашистката коалиция. Делото но 9 септември е живо и то продължава да сплотява здравите патриотични сили на народа. След години, когато политическите страсти утихнат, антифашистката борба ще заеме достойно място, редом с апостолите и героите от Априлското въстание, редом с опълченците от Шипка и безсмъртните имена на загиналите при Сливница, Драгоман и освободителните войни.

Мария Иванова се обърна към представителите на младите поколения на честването да пазят паметта на дедите си и в труден час да пристъпят пред каменните морени и съберат сили и вяра. Участници в поклонението бяха от най-малката 6-годишна Ралица Чобанова, до най-възрастния – 94-годишен ветеран от Втората световна война Найден Пухов. Поднесени бяха цвета на Братската могила и бе направена снимка за спомен.

БЕЗРАЗБОРНА СЕЧ И БЕЗОТГОВОРНОСТ
Prev Post БЕЗРАЗБОРНА СЕЧ И БЕЗОТГОВОРНОСТ
ХИЖА „ЧАВДАР“ НАД СЕЛО БУНОВО
Next Post ХИЖА „ЧАВДАР“ НАД СЕЛО БУНОВО
Related Posts

Leave a Comment: