КОПРИВЩИЦА Домакин на среща на кметовете от седемте общини

  • 0
  • 95 преглеждания

На 19 май в гр. Копривщица се е провела среща на кметовете на общините от Средногорието, съобщиха участвали в нея. Тя е била инициирана от инж. Стоян Генов – кмет на Община Златица, а домакин на работната проява е била Бойка Дюлгярова – кмет на Община Копривщица. В разговорите по обсъжданите теми са изразили своите мнения и позиции и кметовете на Антон – Андрей Симов, на Пирдоп – Ангел Геров, Челопеч – инж. Алекси Кесяков, Чавдар – Григор Даулов и Мирково – Цветанка Йотина.

Кметовете са се запознали с темповете на изграждане на сепариращата и компостиращата инсталации на депото за твърди битови отпадъци край гр. Златица, акционери на което са всичките седем общини от региона, обединени в сдружението „Средногорие Еко“. Основна тема на разговорите е било да се разгледа въпроса за построяването на административната сграда на територията на депото. Тя е предвидена да се направи чрез монолитно строителство, но поради краткото време за изпълнение на проекта, да се издигне с т. нар. „сандвич-панели“. Акционерите са приели такова решение, при спазване на енергийните ефективности на сградата.

Обсъдена е била и транспортната схема на Средногорието, чиято цел е постигане на по-добро обслужване на населението и възстановяване на връзката София – Копривщица и обратно. Кметовете са се уточнили да бъдат направени някои промени, за да бъде предоставяната услуга на хората от региона по-качествена и отговаряща на техните потребности.

Проведените разговори са били изключително конструктивни и в интерес на седемте общини. По мнението на участници в срещата е постигнат много-добър диалог, разбирателство и съгласие между ръководителите на местната власт в седемте Средногорски общини. Те са постигнали договореност и за възобновяване дейността на сдружението на общините от района. То ще гарантира много по-голяма ефективност при кандидатстване по национални и европейски програми с проекти в интерес на жителите на седемте общини. Новият програмен период ще бъде насочен към региони с по-голям брой население и сдружението ще има по-голям успех за одобрение на своите предложения.

УЧЕНИК ОТ ПИРДОП  Дарява за втори път косите си на онкоболни деца
Prev Post УЧЕНИК ОТ ПИРДОП Дарява за втори път косите си на онкоболни деца
В ОБЩИНА АНТОН  Подменят с нов водопровода на улица
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Подменят с нов водопровода на улица
Related Posts

Leave a Comment: