УЧЕНИК ОТ ПИРДОП Дарява за втори път косите си на онкоболни деца

  • 0
  • 122 преглеждания

Цано Цанов, който е ученик в 7 „Б“ клас на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, с класен ръководител Станка Георгиева – преподавател по английски език, за втори път дари косите си за добра кауза. Преди две години Цанко отряза дългите си руси коси, за да ги помогне на онкоболни деца. Тази година преди броени дни той отново се раздели с косите си, дълги 25 см. и тегло от 150 гр., с желанието пак да стигнат до връстниците му, водещи тежка битка с коварна болест.

Във вещите ръце на фризьорката Яна Иванчовска косите са запазени изцяло и ще бъдат обработени във веригата фризьорски салони, „Магама“ в столицата, където се правят най-качествените перуки. Този акт той извърши в тежките дни на пандемията и с жеста си показа, че дори когато е много трудно за всички, хората трябва да намират сили в себе си да правят добро, да бъдат съпричастни към болката на другите.

Майката на седмокласника сподели, че много се гордее с постъпката на сина си и нейната цел в процеса на  възпитанието му е точно такава – да се превърне в благороден човек, а това става с малки стъпки в правилната посока. На Цанко му предстоят изпити за външно оценяване по български език и литература и по математика. Нека го поздравим за направеното дарение и да му пожелаем успехи в обучението и да докаже, че е на високо ниво и със знанията си!

В Средногорието започна брането на маслодайната роза
Prev Post В Средногорието започна брането на маслодайната роза
КОПРИВЩИЦА  Домакин на среща на кметовете от седемте общини
Next Post КОПРИВЩИЦА Домакин на среща на кметовете от седемте общини
Related Posts

Leave a Comment: