ЛЮБО НЕЙКОВ И КОМПАНИЯ С куп пари в дюшека на пирдопската сцена

  • 0
  • 106 преглеждания

На 23 януари на сцената на читалище “Пирдоп” театър “Мелпомена” представи пред препълнената със зрители зала съвременен вариант на известната комедия на Стефан Л. Костов “Вражалец”. Постановката, дело на Георги Стоилов и стенографа Нина Пашова, бе изпълнена в отлично темпо от популярните актьори  Любо Нейков – отец Станчо, Петьо петков – Шайбата – вражалецът (предстазател) и фотограф Манчо, Албена Павлова – Василка, Станимир Гъмов – кметът и Деси Бакърджиева – Босилка.

В завладяващата и наситена с много хумор и атрактивни изпълнения комедия, предизвикваше чести бурни аплодисменти от зрителите. Сюжетът се основава на пиесата на Ст. Л. Костов, но бе изключително добре адаптирана към днешния ден. В едно родно селце пристига гадател – вражалец, който предсказва на най-известната четворка в общината – кметът, попът и двете дами – секретарката Босилка и касиерката Василка, че съвсем скоро ще бъдат затрупани от злато. Трябва само човекът с “тънък” занаят – т. е. фотографът Манчо, да прескочи до Виена, за да купи хартия за печатане на фалшиви петдесетолевки, за които има “калъп”. Намерил го е в ателието му поп Станчо и веригата се “завърта”, докато обхване всички жители на селото, готови да дадат всичко, което имат, за да оправят битието си. А най-много, както и се очаква – четиримата главни герои. И в ролята си на местен духовен “началник” поп Станчо дори се противопоставя на природата, спирайки с власт и глас гръмотевиците, за да не пречат на изпълнението на проекта.

С пълен дюшек – буквално, с половин милион “суха” и истинска пара, Манчо заминава за столицата на Австрия, а всички останали остават в очакване да ги залее скоро рогът на опаричването. Накрая всички са излъгани и очакват ревизор, разбрали, че са станали жертва на мошеник, който най-малко се интересува от техните сериозни проблеми, които сам е предизвикал.

Публиката се наслади на великолепното актьорско майсторство на театралите и ги възнагради за благодарност на финала с продължителни аплодисменти.

ВЕРОНИКА НАЧЕВА ОТ ЗЛАТИЦА  Поздрави „От българско, по-българско” по ТВ „СКАТ”
Prev Post ВЕРОНИКА НАЧЕВА ОТ ЗЛАТИЦА Поздрави „От българско, по-българско” по ТВ „СКАТ”
На Бабинден в Карлиево и Църквище
Next Post На Бабинден в Карлиево и Църквище
Related Posts

Leave a Comment: