На Бабинден в Карлиево и Църквище

  • 0
  • 118 преглеждания

Много тържествено е проведен на 21 януари празникът Бабинден в село Карлиево, споделиха присъствали на събитието. В Клуба на пенсионера гост на местните баби и майки е била инж. Магдалена Иванова – кмет на Община Златица. Тя е поздравила уважилите Деня на родилната помощ жени и младата майка Радка Петрова. Нейният син Боян Василев Петров е единственото дете, родено в селото през 2018 година. За малкия Боян е имало подарък с пожелание за здраве, щастие и много късмет.

Приветствие по повод Бабинден е поднесъл и кметът на Кметство Карлиево г-н Миндилов. Тържеството е продължило до късния следобед с много настроение и забавления.

Същия ден по стар обичай и в село Църквище е отбелязан Денят на родилната помощ. На празника са присъствали най-малките жители на селото, родени през миналата година – Евелина и Денислав, заедно със своите майки и баби. Те получиха подаръци и поздравления от кмета на селото Стоянка Петрова. Уважилите празника се насладиха на приятна атмосфера и емоции на тържеството.

ЛЮБО НЕЙКОВ И КОМПАНИЯ  С куп пари в дюшека на пирдопската сцена
Prev Post ЛЮБО НЕЙКОВ И КОМПАНИЯ С куп пари в дюшека на пирдопската сцена
В КОПРИВЩИЦА  Орисаха първото за общината бебе от миналата година
Next Post В КОПРИВЩИЦА Орисаха първото за общината бебе от миналата година
Related Posts

Leave a Comment: