ЛЮБОМИР АНГЕЛОВ И МАРИЯ ИВАНОВА ОТ ПИРДОП На второто място в Националния крос-кънтри в Самоков

  • 0
  • 66 преглеждания

От 25 до 27 септември в град Самоков се проведе мащабното спортно състезание „Самоков Трофи ‘2020.  Надпреварата е втори кръг от Националния крос-кънтри шампионат на България и е част от веригата Bulgaria Trophy Challenge. Сред множеството участници от цялата страна бяха Любомир Ангелов и Мария Иванова от град Пирдоп, които за пореден път достойно представиха родно Средногорие.

Общо 52 екипажа взеха участие в голямата битка за първите три призови места на почетната стълбичка, един от които беше от Италия. Категориите в КРОС-КЪНТРИ надпреварата бяха Т1 (4 х 4 прототипи), Т2 (серийни автомобили с известни модификации) и Т3 – бъгита SSV. Категориите в ТРОФИ също бяха три  – стандарт, модифициран и прототип.

Екипът на Моторен спортен клуб „Самоков” предложи на пилотите и техните навигатори разнообразни трасета с планински изкачвания и спускания, технични дерета и речни корита, съчетани с добра организация и страхотни изживявания. Времеизмерването  се отчита с фотоклетки с печатащи устройства + резултати on-line по време на цялото състезание, за да може феновете да наблюдават какво се случва с надпреварата в реално време.

След отлично представяне и въпреки голямата и тежка конкуренция, Любомир Ангелов и Мария Иванова от град Пирдоп спечелиха купата за второ място със стартов номер 312 в клас Т2, с автомобил „Мицубиши Паджеро”. През първия ден те финишираха с най-добро време, макар да получиха наказание от 2 минути за превишена скорост. През втория ден отстъпиха най-доброто време на екипаж 309 Кирил Захаринов и Владимир Христов от София. След резултатите от третия ден Любомир Ангелов и Мария Иванова само с 2 минути и 10 секунди най-високата позиция на стълбичката на победителите в своя клас.

Любомир и Мария изказват благодарност на Моторен спортен клуб „Самоков” и директора на състезанието Александър Трендафилов за отличната организация и срещата с приятели. Доволни от адреналина в това емоционално и оспорвано състезание от старта до финала, двамата увеличиха броя на купите си с още една. Специални благодарности те отправят и на Евгени Янкулов - Младши за предоставените снимки, които са запечатали едни от най-интересните за тях моменти от състезанието.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА „ИЗПРАВИ СЕ.БГ“ МАЯ МАНОЛОВА  Разговаря с граждани на Пирдоп
Prev Post ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ГРАЖДАНСКА ПЛАТФОРМА „ИЗПРАВИ СЕ.БГ“ МАЯ МАНОЛОВА Разговаря с граждани на Пирдоп
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА  Фестивал с кулинарни изкушения от картофи
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Фестивал с кулинарни изкушения от картофи
Related Posts

Leave a Comment: