МАЛКИ СЛЪНЦА НА ПИРДОП

  • 0
  • 134 преглеждания

Впечатлиха с талант и дръзновение

С впечатляващ спектакъл зарадваха стотиците си зрители, изпълнили до краен предел залата на читалище “Напредък” на 19 май, възпитаниците на Детска градина “Пека и Карло Чоконяни”. Малчуганите от четирите филиала на детското заведение – “Снежанка”, “Невена Генчева”, “Чоконяни” и в с. Душанци, се изявиха като невероятни водещи и изпълнители на Детска телевизия “Чоконяни”, режисьори и продуценти на която бяха техните учителки и възпитателки, заедно с директора Дамянка Алипиева.

В директното предаване от сцената, заснето с многобройни фотоапарати и мобилни телефони от родители и близки на малките “телевизионери”, имаше всичко, каквото може да се види и на синия екран от всеки телевизор – новини (от центъра на Пирдоп), забавни предавания, спортни вести, съвети от КАТ – Пътна полиция за безопасно движение (пак в центъра на града), специалните “От българско – по-българско” и “Фолклорна усмивка”, прогноза на времето. И всичко това бе наситено с невероятно дръзновение, талант, старание, хъс и емоции на възпитаниците на детското заведение. А за грандиозния успех на екипа на Детска телевизия “Чоконяни”, допринесе и богатството на костюми и тоалети, стил и непосредственост, феерията от цветове и багри, с които се представиха изпълнителите. Защото не по-малко впечатляващо бе и зад кулисите, където деца и ръководители успяваха за броени минути – за да няма антракти в “живото” предаване, в преобличането на малките журналисти, водещи, фолклористи, изпълнители на спортни танци и участници в отделните продукции. Е, погледите на повечето от тях бяха насочени към скритите зад завесите режисьори, но и кой от екипите на „големите“ телевизии не слуша и гледа какво диктуват продуцентите?...

На финала, когато своя танц представиха и малките мажоретки на ДГ “Пека и Карло Чоконяни”, под музиката на популярната и обичана песен за България, възторжените зрители, на мнозина на които в очите проблясваха и сълзи, станаха на крака, за да приветстват дълго с аплодисментите си своите любимци.

Кметът на общината Ангел Геров трудно намери от преживяното вълнение най-сърдечните думи, за да изрази всеобщата благодарност и възхищение на публиката за доставеното върховно удоволствие. Той поднесе огромна кошница с лакомства за актьорите, изпълнили и те до краен предел сцената, а на техните педагози и ръководители – разкошни червени рози. Най-малките жители на Пирдоп са невероятно талантливи и се обучават и възпитават от най-добрите детски педагози в района, заяви г-н Геров, а думите му бяха заглушени от бурните аплодисменти на зрителите.

В ОУ – Чавдар   Празник на братята Кирил и Методий
Prev Post В ОУ – Чавдар Празник на братята Кирил и Методий
„ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“
Next Post „ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“
Related Posts

Leave a Comment: