В ОУ – Чавдар Празник на братята Кирил и Методий

  • 0
  • 106 преглеждания

В ранната утрин на 24 май в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар, се състоя голям празник, посветен на светите братя и първоучители. Гости на учителите и учениците бяха техните родители, близки, членовете на ОбС, служители на ОбА, бивши просветители в селото. Цветя в знак на благодарност за техния неуморен труд, те получиха от децата. Директорът на училището Мария Георгиева приветства дошлите на празника чавдарчани.

Слово по повод празника поднесоха директорите на двете образователни институции в Чавдар – г-жа Георгиева и Гергана Кочева – директор на ДГ „Щастливо детство”. Поздравителни адреси бяха изпратени от Александра Мутафчийска – председател на ОбС, д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и от настоятелството на читалище „Надежда”. Поздравление поднесе и Павлина Павлова от ОбА.

Празничната програма започна с предаване на училищното знаме между учениците от седми и шести клас. С песни, стихотворения и танци момичетата и момчетата зарадваха публика на тържеството. Много аплодисменти получиха децата от новосформирания танцов състав към училището, с хореограф Събина Илиева. Трогателна беше изявата и на певците от вокалната група към училището, с художествен ръководител педагогът Невелина Сараджова. Те разчувстваха всички с изпълнението на песента на Росица Кирилова „Учителко, любима”. Изявиха се и децата, които бяха подготвени от Ненна Бързакова. За тържествената програма, педагозите и учениците бяха поздравени от зрителите, уважили поканата на организаторите на празника.

Признание за отличници в СУ „Саво Савов”
Prev Post Признание за отличници в СУ „Саво Савов”
МАЛКИ СЛЪНЦА НА ПИРДОП
Next Post МАЛКИ СЛЪНЦА НА ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: