МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ СТЕФАН ЯНЕВ Посети най-малката община в страната – Чавдар

  • 0
  • 88 преглеждания

С кметове от Средногорието той разговаря за съдействие от страна на държавата за възраждане на живота в река Тополница

На 26 юни в Община Чавдар се проведе работна среща на кмета Григор Даулов с министър-председателя на Република България Стефан Янев. На площад „Васил Левски“ премиерът бе посрещнат от г-н кмета и секретаря на общината Павлина Павлова, съобщи Лазаринка Лазарова – главен специалист „Връзки с обществеността“ на ОбА. Посещението на министър-председателя в най-малката община в страната е било по покана на местната власт.

Г-н Даулов е запознал ръководителя на служебното правителство с основните характеристики на Община Чавдар и с неговата история. Г-н Янев се е разходил из центъра на селото и е посетил някои от местните забележителности – водната каскада, паметника на загиналите за освобождението на Родината местни жители, читалище „Надежда“ и Фолклорен център „Чавдар“.

Работната срещата е завършила в местността „Света Петка“, където към нея са се присъединили и кметовете на общините от Средногорския регион – Цветанка Йотина на Мирково, инж. Алекси Кесяков – на Челопеч, инж. Стоян Генов – на Златица, Ангел Геров – на Пирдоп, Бойка Дюлгярова – на Копривщица и почетният гражданин на Община Чавдар Пенчо Геров.

Основна тема на разговора е била екологичното състояние на река Тополница и възможностите за нейното очистване. Обсъдени са били и други въпроси от местен характер, отнасящи се до развитието на общините от региона.

ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СЕЛО БЕНКОВСКИ   Честваха патрона на два храма
Prev Post ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СЕЛО БЕНКОВСКИ Честваха патрона на два храма
В Челопеч 950 литра курбан за празника Вси Светии
Next Post В Челопеч 950 литра курбан за празника Вси Светии
Related Posts

Leave a Comment: