Младеж извади кръста в Златица

  • 0
  • 121 преглеждания

На хубавия християнски празник Йордановден – 6 януари, в местността „Салта Алан“, край известното Спасово кладенче на гр. Златица, се проведе традиционният християнски обичай за Богоявление.

След като отслужи празнична литургия, хвърли в студените води на река Кору дере именникът отец Йордан Георгиев светия Христов символ, а няколко смелчаци го последваха, за да го уловят за здраве, радост и берекет. Най-неустрашими бяха Делчо Стефанов, Спас Чернев и Лъчезар Златанов. С най-голям късмет се оказа седемнадесетгодишният златичанин Лъчезар, който пръв намери Божия знак и зарадва хората с предсказание за добра година.

От кмета на общината инж. Магдалена Иванова младежът получи награда в размер на 100 лева, бутилка вино и поздравления. Лъчезар Златанов получи подаръци и от семейство Старошалиеви, чийто първороден син също се каза Йордан.

За присъстващите на събитието имаше вкусна питка със сол, червено вино, шоколадови бонбони. Именникът отец Йордан Георгиев също почерпи за здраве, щастие и берекет, като получи много поздравления и благопожелания. Нека годината е благодатна, мирна и здрава, радваха се в студеното време златичани.

НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ  Къпаха булка и младоженец
Prev Post НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ Къпаха булка и младоженец
На 17 декември в столицата на, Република Гърция – Атина, се е състояло открито Световно първенство по спортни танци. Сред множеството състезатели от цял свят, участие са имали и няколко двойки, представители на Клуб по спортни танци „София Данс”, сред кои
Next Post На 17 декември в столицата на, Република Гърция – Атина, се е състояло открито Световно първенство по спортни танци. Сред множеството състезатели от цял свят, участие са имали и няколко двойки, представители на Клуб по спортни танци „София Данс”, сред кои
Related Posts

Leave a Comment: