МЛАДИ МУЗИКАНТИ Показаха таланта си във виртуален концерт

  • 0
  • 83 преглеждания

На 7 февруари на страниците на „YouTube“ се състоя премиерата на концерт на учениците на Ивайла ЦачеваПиано & Мечти“. Платформата е в процес на създаване. В началото на концерта Ивайла Цачева благодари за подкрепата на Община Мирково, читалище „Културен подем 2020” и Сдружение за младежка дейност в общината.

В този виртуален концерт на даровити музиканти от района на Средногорието се представиха 13 деца и младежи. Честта да открие изпълненията талантливата пианистка и учителка Ивайла Цачева повери на своята не по-малко талантлива и най-голяма дъщеря Елисавета Цачева, с произведението „Инвенция № 4” в ре минор, с което тя се справи блестящо.  Единадесетгодишната Мирена Василева  от с. Чавдар се представи с изпълнението на две произведения. Първото беше на Йозеф Хайдн „Анданте” из Симфония № 94 и „Песен без думи” от Парашкев Хаджиев.

Малката Елица Маринова от Златица, която е само на 5 години. изсвири също две композиции – „Пиеска“ от А. Стоянов и мелодията от филма „Красавицата и звярът”.  Втората дъщеря на музикалното семейство Тодор и Ивайла Цачеви – Неделя, която е на 6 години, показа уменията си на пианото с пиесата „Звездичка“ от Ивайла Цачева. Откъс от Валс в си минор, Опус 69 и „Прелюдия“ от Б. Дварионас изпълни Даниел Овчаров от град Златица. А осемгодишната Тиана Стойкова от с. Църквище се представи с песента на Рей Хендерсън „Bye Bye Blacbird”. Нейният връстник и син на семейство Цачеви – Антоний, изсвири произведението на Йозеф Щраус и Йохан Щраус –син „Пицикато полка”.

Със „Серенада“ от Ивайла Цачева се изяви Ивана Цветкова от село Мирково, а Пламена Кръстева от с. Челопеч изсвири „Етюд“ № 25, „Рицарски“, от Фр. Бюргмюлер. Гергана Лалова, на 8 години, също от Мирково, се отличава с вроденото си чувство към класическата музика, което тя демонстрира с изпълнението на„Валс“ от Ивайла Цачева и „Пчеличката“ по немска народна песен. Малкият Стоян Захънов, петгодишен жител на селото, изсвири „Блещукай, малка звездичке“ от В. А. Моцарт и английската популярна песен „Лондонският мост“.

Шестгодишната Сияна Боянова от Пирдоп се изяви с музика от филма „Семейство Флинстоун“ от Х. Къртин, У. Хана и Дж. Барбара. Младите музикални таланти завършиха своето представяне с изпълнението на деветгодишния Виктор Митов от с. Чавдар, който представи „Менует” от Ивайла Цачева и музика от филма „Междузвездни войни” от Дж. Уилямс. Накрая на този чудесен виртуален спектакъл на талантите, на който в реално време можеха да се насладят почитателите на класическата музика, Ивайла Цачева изпълни най-новата си обработка на народната песен „Омиле ми, Ягодо”.

Освен даровит пианист, тя е великолепен педагог който учи децата не само да овладяват този труден инструмент пианото, но ги учи на сценично поведение, стил в облеклото и разбиране на музикалното изкуство. Хубаво е, когато има млади всеотдайни хора, които работят с ум и сърце и намират начин да дадат на всички от това духовно богатство, което те самите притежават.

Prev Post Отворено писмо Чрез вестник „Регион”
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ проведе онлайн среща с представители на медии от Средногорието и Кърджали
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ проведе онлайн среща с представители на медии от Средногорието и Кърджали
Related Posts

Leave a Comment: