Млади поети получиха награди

  • 0
  • 124 преглеждания

На 4 ноември в Детския отдел на читалищната библиотека в Пирдоп се състоя награждаването на участниците в конкурса, посветен на Деня на народните будители, организиран по повод празника от Захаринка Бодурова и Литературния клуб към културната институция. Ученици от СУ „Саво Савов“ и ПГМЕ – Пирдоп, и ЧПГЧО – Челопеч взеха участие във формата и се трудиха върху написването на стихотворение на тема: „Будители народни“. Събитието започна с литературна програма в изпълнение на членовете от Читателския клуб към библиотеката – Ненослав Вълчев, Деница Тодореова, Ивана Домусчиева, Мариела Кузманова, Камелия Лещарова от 6 „А“ клас на СУ „Саво Савов“, под ръководството на библиотекаря Захаринка Бодурова.

Оценяващата творбите комисия беше с председател Антоанета Кафеджиева и членове Петя Близнакова и Христо Костов. От множеството участници журито номинира на първо място стихотворенията на Даниела Венкова – 7 „А“ клас и на Кристина Цанева – 6 „А“ клас на СУ „Саво Савов“. На второ място бяха поставени творбите на Деница Тодореова от 6 „А“ клас на СУ „Саво Савов“ и Стефани Минчева от ЧПГЧО, а на трето - творенията на Мариела Кузманова от 6“А“ клас на СУ „Саво Савов“  и Александрина Радкова от ПГМЕ – Пирдоп.

Авторите получиха грамоти и парични награди, осигурени от Ротари клуб – Пирдоп. За всички, взели участие в инициативата, имаше почетни грамоти. Зрителите и участниците в конкурса останаха удовлетворени от представянето на младите хора.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА  Втора на крос „Кънтри“ в Черна гора
Prev Post ЕЛИЦА ТОДОРОВА Втора на крос „Кънтри“ в Черна гора
ОСЕМДЕСЕТ КМЕТА ОТ ФРАНЦИЯ    На работно посещение в Община Чавдар
Next Post ОСЕМДЕСЕТ КМЕТА ОТ ФРАНЦИЯ На работно посещение в Община Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: