Много награди на зрелостници в СУ „Саво Савов“

  • 0
  • 122 преглеждания

В 10.00 часа сутринта на 24 май започна празничното честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Средно училище „Саво Савов“ - Пирдоп. Възпитаниците на училището първо издигнаха националния флаг, след което посрещнаха училищното знаме. Водещите на тържествената церемония Даная Ганчовска – 5 А клас, Станимир Тодоров и Християн Николов – 7 А клас откриха събитието с експресивни стихове и представиха гостите – кметът на общината Ангел Геров, председателят на ОбС инж. Мария Шентова, Златко Бамбеков – председател на Обществения съвет на училището, Неделчо Драгоев – член на Училищното настоятелство, доц. д-р Юлиян Карабиберов, Цонка Чилова – бивш директор на гимназията, учители пенсионери, множество родители и възпитаници на учебното заведение.

Поздравителни адреси бяха получени от д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед“. Слово по повод светлия празник на българската книжовност произнесе директорът на училището Цвятко Четьов. Тържеството стана още по-въздействащо с изпълненията на ВГ „Фантазия“, с ръководител маестро Марияна Върбанова. Рецитаторите Радостин Лумбев, Петя Шопова, Димитър Филипов и Даниела Венкова от 5 А клас поднесоха пъстра китка от стихове, посветени на светите братя Кирил и Методий.

Празникът продължи с връчване на годишните награди на училището. За постигнати високи резултати в областта на хуманитарните научни дисциплини бе отличена Василена Петканска от 12 Б клас. Наградата е учредена на името на учителката Веса Георгиева и е придружена с парична премия, осигурена от Дора Минева, и бе връчена от Златко Бамбеков. За успехи в областта на природо-математическите дисциплини, с грамота и парична премия, осигурена от училището, бе удостоен Димитър Велков от 12 Б клас. Наградата връчи инж. Неделчо Драгоев.

Паричната награда за Спортист на годината, осигурена от доц. д-р Юлиян Карабиберов получиха Айлин Али и Радина Христозова от 12 Б клас и Стиляна Филчева от 6 В клас. Специална награда беше връчена на Радина Христозова от 12 Б клас за високи постижения на олимпиадата по ИТ. С грамоти бяха отличени възпитаници на училището за призови места на националната олимпиадата по ИТ, в състезанието по роботика и на кръг на олимпиадата по български език и литература, по английски език, за креативно писане на английски език и други състезания.

Знаменосецът Димитър Велков от 12 Б клас предаде училищната светиня на новия Християн Стефанов от 11 клас, след което зрелостниците от 12 клас се простиха с училищния символ. Тържеството завърши с празнично шествие до центъра на града, с икона на Св. Св. Кирил и Методий начело.

АТПГ – ЗЛАТИЦА, “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”, “ЕЛАЦИТЕ-МЕД” И “ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ”   Проведоха срещи за дуалното обучение
Prev Post АТПГ – ЗЛАТИЦА, “АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”, “ЕЛАЦИТЕ-МЕД” И “ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ” Проведоха срещи за дуалното обучение
ПЪРВИ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В ЧЕЛОПЕЧ  За купата на общината спориха дванадесет отбора
Next Post ПЪРВИ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В ЧЕЛОПЕЧ За купата на общината спориха дванадесет отбора
Related Posts

Leave a Comment: