ПЪРВИ ТУРНИР ПО МИНИ ФУТБОЛ В ЧЕЛОПЕЧ За купата на общината спориха дванадесет отбора

  • 0
  • 99 преглеждания

На 2 и 3 юни на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, се проведе първият турнир по мини футбол „Челопеч къп“ за купата на общината. Той бе под патронажа на кмета инж. Алеки Кесяков, който в съботния ден даде началото на срещите, като призова футболистите към спортен дух и победи, за да излъчат най-добрия сред тях.

Майсторството си на малкия терен в най-популярната игра показаха футболисти от дванадесет отбора, като освен местните от Пирдоп, Златица, Църквище и Мирково, имаше тимове от гр. Лом, Враца, Своге и Панагюрище, всичките разделени на четири групи.

В събота – 2 юни, се изиграха срещите от груповата фаза, които преминаха под съдийството Александър Владимиров, представител на Българската асоциация по мини футбол, партньор на Община Челопеч за провеждане на надпреварата. Първи на терена се изявиха съставите на ФК „Миро“ – Пирдоп и ФК „Рудничар“ – Златица, които завършиха при резултат 1 : 1 в редовното време, а след изпълненията на дузпите, надделяха златичани.

ФК Миро и „Мирково“ – ветерани завършиха при равен резултат 3:3, а третият мач между ветераните и Рудничар – Златица отново приключи с реми  2:2, което показа, че това е най-равностойната група. ФК „Миро“ имаха малшанса да загубят два пъти с дузпи и да финишират като трети отбор в тази група.

През този ден се получиха някои куриозни резултати. ФК „Атлетик 1996“ – Враца, надделя над най-младия отбор в турнира -„Старопланинци“ – Златица с… 18 : 1., ФК „Църквище“ отстъпи на „Отбора на народа“ – Пирдоп с 2 : 7, а „Акулите“ от Панагюрище, загубиха от ФК „Криста“ – Лом с 2 : 4.

На 3 юни се изиграха елиминациите, четвъртфиналите, полуфиналите и срещите, за трето и четвърто място и финалът. В двубоите за определяне на най-добрите четири състава, ФК „Пирдоп“, воден от Красимир Пастушки, спечели срещу „Рудничар“ – Златица с 4 : 0. „Мирково“ – ветерани, с капитан инж. Иван Велин, отстъпиха на „Атлетик 1996“ – Враца с 0 : 6, а „Отбор на народа“ надскочи себе си и успя да победи сочените за фаворити  - „Криста“ – Лом. В четвъртия четвъртфинал „Своге „Уориърс“ (бойците) и МФК „Средногорец“ – Златица, завършиха наравно – 3 : 3, но при дузпите представителите на Града на шоколада победиха с 2 : 0.

Така на полуфиналите един срещу друг се изправиха „Пирдоп“ срещу „Атлетик 1996“, като срещата между тях завърши също 3 : 3, а при наказателните удари врачани вкараха три, срещу два на съперниците си. В другия мач „Отбора на народа“ загуби от „Своге“ с 2 : 3, което определи в спора за третото място да играят двата тима от Пирдоп, а за определяне на победителя да се срещнат „Атлетик“ и „Своге“.

В мача за трето място, въпреки, че игра без организатора си – Светозар Стоянов и голяма част от звездите си, „Отбор на народа“ игра равностойно на ФК „Пирдоп“ и загуби само с 2:3.

Финалният мач бе особено атрактивен, динамичен и резултатен. Съставът от Враца спечели с четири безответни гола срещу опонентите си и стана първият носител на купата на Община Челопеч. Тя беше връчена на капитана на победителите от директора на Дирекция в ОбА Сашка Вътева. Съставът получи още златни медали и паричната премия от 300 лв. Съставите на второ и трето място, взеха малки купи и награди от по 200 и 100 лв.

На най-добрите вратар, техничен състезател, за феърплей, голмайстор, защитник и играч на турнира бяха раздадени специални пластики. Представителят на БАМФ Александър Владимиров обяви, че дава лична специална премия от 120 лв. на отбора на ФК „Пирдоп“ за участие в турнир по минифутбол в Бов. Той даде отлична оценка на организаторите на състезанието и на футболистите, които се представиха на високо ниво на терена. Отправени бяха пожелания за повече отбори във второто издание „Челопеч къп“ през следващата година, след което първият турнир бе закрит.

Много награди на зрелостници в СУ „Саво Савов“
Prev Post Много награди на зрелостници в СУ „Саво Савов“
МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ОТСЛУЖИ ВОДОСВЕТ  За Свети Константин и майка му Света Елена
Next Post МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ ОТСЛУЖИ ВОДОСВЕТ За Свети Константин и майка му Света Елена
Related Posts

Leave a Comment: