НА ХИЖА „МУРГАНА“ – ЧЕЛОПЕЧ Празник сред красивата природа с „Огражденска четворка“

  • 0
  • 80 преглеждания

За десета поредна година на хижа „Мургана”, стопанисвана от едноименното туристическо дружество в с. Челопеч, се организира голям празник. Той се проведе със съдействието и участието на Община Челопеч. Празникът на хижата се чества на втората събота от месец юли по решение на Общото събрание на дружеството. Строежът на хижата започва през 1967 г., а официалното й откриване за посетители става на 17 юли 1972 г. Тази година се навършват 52 години от първата копка и началото на строежа на сградата и 47 години от откриването на планинския дом.

Сега, със своите три етажа, гостоприемни домакини и уюта, който се предлага, хижата се е превърнала в перлата на Стара планина. В момента се извършва ремонт на третия етаж, но въпреки това в нея има туристи от различни региони на страната. За желаещите да се изкачат по пешеходния маршрут до планинския дом  туристическото дружество беше организирало водач, а за всички останали общината беше осигурила автобус, който да пътуват до поляната под връх Мургана.

Честването премина при завидна организация и перфектно изпълнение на задачите по провеждането на празника. Всички присътстващи бяха поздравени сърдечно от кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков. За посетителите бяха осигурени покрити маси, вкусен курбан и чудесна музикална програма от Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка” и диджей Добрин. За по-доброто настроение на планинарите общината организира спортни игри за малки и големи. Регламентът и провеждането на игрите със семейна надпревара беше поверено на Жанна Центовская от ОбА, а съдийството беше на Нивелина Сараджова. На участниците и победителите в състезанията бяха дадени награди.

След освещаването на курбана от кмета на общината, той беше раздаден за здраве на участващите в туристическия празник. На поляната се извиха народни хора, по време на които най-големите игралци показаха уменията си в танците. След изпълненията на „Огражденската четворка”, музикалната програма от песни и хороводни мелодии беше продължена от диджея. С приключването на празника, челопечани бяха извозени със специалния за тях автобус до селото.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил бе гост на златичани
Prev Post Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил бе гост на златичани
АНДРЕЙ СИМОВ – ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ОБЩИНА АНТОН
Next Post АНДРЕЙ СИМОВ – ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ОБЩИНА АНТОН
Related Posts

Leave a Comment: