НА КИНО ОТ ВКЪЩИ. “Аурубис България” подкрепя филмовия фестивал за европейско документално кино Master of Art

  • 0
  • 75 преглеждания

Компанията осигурява билети за онлайн прожекциите на служителите си

За втора поредна година „Аурубис България“ е партньор на филмовия фестивал за европейско документално кино в областта на изкуствата MasterofArt. В програмата на кинофестивала се включват над 25 пълнометражни и 14 късометражни филма. Тазгодишното издание ще се проведе два пъти: онлайн, до 30 април и прожекции на живо през есента. Мотото на фестивала е „Прегърни изкуството“. Голямата награда за най-добър филм ще бъде връчена от името на „Аурубис България“: Master of Art Aurubis Award (Награда Майстор на изкуството Аурубис).

Дружеството закупува билети за онлайн прожекциите на всички служители, които желаят да посетят виртуалното издание на фестивала през април. Филмите могат да бъдат гледани чрез онлайн платформата Нетера на адрес: www.neterra.tv.

Създател на MasterofArtе журналистът, режисьор и продуцент Найо Тицин. Програмата е съсредоточена върху филми на независими продуценти и режисьори в категориите „Архитектура и дизайн”, „Изкуство и деца”, „Съвременно изкуство”, „Кулинарно изкуство”, „Изобразително изкуство и фотография”, „Литература”, „Музика и танц”, „Театър и кино”.

Фестивалът се организира с подкрепата на „Аурубис България“, Националният дворец на културата, посолства и международни културни институти, Националният филмов център, Фондация „Америка за България“, Програма „Култура“ на Столична Община.

В рамките на MasterofArt премиера ще направят две филмови продукции, дело на български автори. Режисьорът Мария Николова представя картината на художника Франц фон Щук „Луцифер" с филма „Луцифер“. Дебют прави и „Стихията Медея" на Найо Тицин, филм за създаването на театралния спектакъл „Медея". „Азбуката на Грийнауей", отличен с наградата MasterofArtAurubisAwardза най-добър филм на фестивала през 2019 г., също ще бъде част от онлайн селекцията.

Цялата програма на онлайн изданието на фестивала може да се намери на сайта neterra.tv и в страницата на "Master ofArt".

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Осигурява 1.36 млн. лв. в подкрепа на общините Златица и Пирдоп по новите партньорски програми
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Осигурява 1.36 млн. лв. в подкрепа на общините Златица и Пирдоп по новите партньорски програми
В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА  Почит към Априлци без тържественост
Next Post В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА Почит към Априлци без тържественост
Related Posts

Leave a Comment: