НА КОЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ В ПИРДОП Дебютни изяви на нови творчески състави

  • 0
  • 106 преглеждания

На 14 декември и в Пирдоп тържествено бяха запалени коледните светлини и градът вече е в очакване на светлите празници. Пред читалище „Напредък“ се събраха множество жители на общината, за да присъстват на специалната церемония, традиционния коледен базар и тържествения спектакъл на самодейните състави, посветен на Рождество Христово.

Вокална група „Астроида“ с ръководител Цветина Грамова откри празничното събитие, а две джуджета, заедно с кмета Ангел Геров и водещата Татяна Крънева, отброявайки от едно до дванадесет, отправиха към всички различни благопожелания за предстоящите Коледа и Нова година, преди да светнат разноцветните лампи на елхите на пл. „Тодор Влайков“.

Мнозина от пирдопчани се спираха пред масите, отрупани с коледни символи, за да си закупят предпочитан от тях и спазят традицията да отнесат в домовете си по частица от магията на Коледа. Средствата, събрани от продажбата им ще бъдат в подкрепа на Детско отделение на МБАЛ – Пирдоп. „Нека да дарим топлина и усмивки на малките пациенти със закупуване от изработената с много любов коледна украса“ – призова пирдопчани Татяна Крънева. Участие в базара със свои щандове имаха възпитаниците на ПГМЕ, ПГТХТ „Никола Димов“, Артклуб при ЧПГЧО „Челопеч“, с ръководител Мария Динекова, младите червенокръстци при СУ „Саво Савов“, организирани от Пенка Карамихова и Мария Ушанова. Членовете на Младежкия БЧК бяха направили ефектна шоколадова торта, откупена на момента от бизнесмен.

Последва коледният спектакъл на самодейните състави, развиващи дейност към читалище „Напредък“ – Пирдоп, които повече от час и половина доставяха удоволствие с изпълненията си на зрителите, изпълнили залата. Емоцията и възторгът от изявите на самодейците не бяха прекъснати въпреки неочаквания инцидент, който се случи в салона с една от зрителките. Кметът Ангел Геров и лекарите д-р Димитър Стоянов и д-р Десислава Толинова веднага оказаха първа помощ. А след краткото объркване спектакълът продължи под бурните аплодисменти на пирдопчани за самодейците.

Заедно с традиционните участници в концерта децата от ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ и познатите състави, дебютни изяви на концерта имаха Школата по модерен балет „Диамант“, с хореограф Моника Вельова и Мъжка вокална група „Нашенци“, с ръководител маестро Кузман Кузманов. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и отправи покана за посрещане на Новата година в първите минути на първия ден от месец януари. На всички ръководители на творчески състави г-н Геров поднесе саксии с живи цветя, а за самодейците използва изявата им на сцената, за да ги зарадва с дар от Дядо Коледа – сладки лакомства

В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“  Коледен базар събира средства за учение и игри на малчуганите
Prev Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“ Коледен базар събира средства за учение и игри на малчуганите
В ДЕТСКА ГРАДИНА “СЛЪНЦЕ” – ЗЛАТИЦА  Коледни вълшебства
Next Post В ДЕТСКА ГРАДИНА “СЛЪНЦЕ” – ЗЛАТИЦА Коледни вълшебства
Related Posts

Leave a Comment: