В ДЕТСКА ГРАДИНА “СЛЪНЦЕ” – ЗЛАТИЦА Коледни вълшебства

  • 0
  • 107 преглеждания

Родители и близки на децата от подготвителната група на ДГ “Слънце” в гр. Златица, се насладиха на празничния спектакъл на своите наследници, който бе организиран в детското заведение специално за тях на 14 декември. Гости на възпитаниците на детското заведение бе и секретарят на Община Златица Теодора Петрова, заедно с представители на общинската администрация.

Малчуганите и колективът на градината, с директор Красимира Петелова, с много старание и отлично познаване на народните традиции за Коледа, представиха драматизацията “Коледни вълшебства”. Ръководителите на групата – педагозите Нели Събева и Ваня Златкова припомниха за магията на Коледа и за чудесата, които се случват на малки и големи.

Със стихове, възстановка на народния обичай за Бъдни вечер и танци децата разказаха как се е чествал във всяко българско семейство празникът, предшестващ Рождество Христово. Омесена бе обредната пита, а на трапезата, богато наредена, се слагат нечетен брой постни ястия, разказа Майката на своите деца. След това всички от задружната фамилия станаха свидетели на вълшебния танц на звездичките и пристигането на джуджетата със своите фенери, които донесоха на домакините си куп подаръци.

За двадесет и четирите деца имаше дарове от общинското ръководство и сладки лакомства, с които се почерпиха накрая на тържеството.

НА КОЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ В ПИРДОП  Дебютни изяви на нови творчески състави
Prev Post НА КОЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ В ПИРДОП Дебютни изяви на нови творчески състави
Next Post „ЕЛАЦИТЕ МЕД” АД Дари храм „Св. Георги Победоносец” в село Петрич
Related Posts

Leave a Comment: