ПИРДОПСКИТЕ ОГНЕБОРЦИ

  • 0
  • 112 преглеждания

На 27 април на стадиона в гр. Елин Пелин се е провело областното първенство по пожароприложен спорт и състезателите от отбора на Районно служба пожарна безопасност и защита на населението – Пирдоп, са триумфирали във всичките четири дисциплини на надпреварата, сподели началникът на службата инспектор Ненко Миков.

В състезанието са участвали дванадесет отбора от общините в Софийска област, като определянето на най-добрите огнеборци е станало в две индивидуални дисциплини – изкачване на учебна кула с огнева стълба и преодоляване на 100-метрова пътека с препятствия, а отборните – 100-метровата пътека за четири поста състезатели и бойно разгръщане на мотопомпа.

Отборът на РСПБЗН – Пирдоп в състав Васил Пушкаров, Атанас Димов, Росен Маринов, Ивелин Богданов, Тодор Сеизов, Цветан Геров, Петко Ганчев и Николай Любенов, на бойното разгръщане на мотопомпа спрял хронометрите на 54.2 секунди, а техните противници – с повече от 20 след тях. На щафетното бягане пирдопчани постигнали 71.5 секунди., изпреварвайки отново далеч останалите, чийто най-добри постижения били от над 80 секунди.

Изключително силно се представил инспектор Росен Маринов, който е само от три месеца в службата в Пирдоп. Той станал първи на 100-метровата пътека с 18.75 сек., а втори е Атанас Димов, с 19.45 сек., а на изкачването на учебната кула също е първи. Впечатляващо за неговото представяне е, че Росен Маринов изпреварил с повече от 4 секунди другият огнеборец, който се състезавал с него. А това в екстремни ситуации е много време, обяснява той.

Отборът завоювал златните медали в комплексното класиране и правото трима от екипа – Росен Маринов, Атанас Димов и Васил Пушкаров,          да представят областта в колектив от 8 огнеборци, на зоналните състезания на 17 май срещу колегите им от столицата. На второ място се наредили домакините от РСПБЗН – Елин Пелин, а трети – колегите им от Самоков. Наградите били осигурени от Пожарникарски спортен клуб „Витиня“, а подкрепа на отбора от Пирдоп оказали спомоществователи, като специално отбелязаха съдействието на фирма „Адмикс“, която предоставила екипите за участие в състезанието.

Росен Маринов е от гр. Ловеч, съпругата му също е завършила факултета по „Противопожарна охрана“ на Академията на МВР. А освен двете си златни отличия и купата от надпреварата в гр. Елин Пелин, има и още значими постижения. Той е част и от националния отбор по пожароприложен спорт. Младият мъж разказа са себе си, че е на 25 години и като студент в Националната академия на МВР участвал в състезания и доказал своите възможности на отличен огнеборец. След завършването й, бил за кратко в Копривщица, а няколко месеца вече е в Пирдоп. Именно по негова инициатива и с подкрепата на началника инспектор Ненко Миков, с колегите огнеборци от службата започнали да се подготвят като екип още по-усърдно, като дори си казали, че трябва да спечелят първото място. И го постигнали.

Росен Маринов е победител в дисциплината „Бойно разгръщане на мотопомпа“ за 2016 г., а има и още медали от призови отборни класирания. Първи е и на турнира за купа „Тримонциум“ в Пловдив в щафетата, за миналата година с отбора на Академията на МВР. Той ръководи и отбора на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, който се подготвя за участие в предстоящи състезания в гр. Долна Баня.

ЖИТЕЛИ НА ПИРДОП
Prev Post ЖИТЕЛИ НА ПИРДОП
Цветя за съветски летци пред Деня на Победата
Next Post Цветя за съветски летци пред Деня на Победата
Related Posts

Leave a Comment: