НА ТУРНИРА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Финал и награди на победителите в дъжда

  • 0
  • 97 преглеждания

В петък – 4 октомври, при непрекъснат дъжд на Спортен комплекс „Пирдоп“ се състоя награждаването на победителите в няколко вида спорт от традиционния турнир на „Аурубис България“. Най-добрите спортисти на компанията издържаха на сложните метеорологични условия и доказаха, че освен отлични металурзи, са и с калени характери.

Церемонията, на която присъстваха директор „Производство“ на дружеството инж. Димо Кирилов, ръководителят на направление „Сярна киселина“ инж. Цветан Цветанов и на „Обогатителна фабрика“ инж. Евгени Висариев, бе предхождана от срещата за определяне на първенеца в надпреварата в най-популярната игра – футболът.

Четири тима участваха в турнира – „Металургия“, „Техническа дирекция“, „Административни дейности“ и „Обогатителна фабрика“, които според регламента, играха всеки срещу всеки. Класирането се определи по сбора на спечелените точки, като на четвърто място са „администраторите“, трети остана съставът на „Обогатителна фабрика“. В спора за първото се срещнаха металурзите и представителите на „Техническа дирекция“, които въпреки дъжда с много хъс и здрави единоборства показаха отличните си футболни умения. С много добри изяви бяха двамата вратари – Иван Чолаков на „Металургия“ и Тодор Евтимов на „“Техническа дирекция“, които спасиха силни и опасни удари към своите врати.

Още в началото на първото полувреме „техниците“ поведоха в резултата след ефектен гол на нападателя си Калоян Николов. В самия край на тази част на играта, която бе от две полувремена по 20 минути, „металурзите“ върнаха едно попадение за 1 : 1.

През втората част дъждът се засили, както и напрежението на терена. Още в 27-та минута на мача Росен Кючуков от „Техническа дирекция“, за втори път порази вратата на Иван Чолаков и съставът на „Металургия“ вече изоставаше с 2 : 1. В 15-та минута отново Росен Кючуков се представи отлично пред вратата на противниковия отбор и вкара за 3 : 1 за „Техническа дирекция. Минута преди края на мача тимът на „Металургия“ пропусна да намали изоставането си в срещата, а в ответната атака Кючуков вкара трети гол в двубоя и оформи крайния резултат – 4 : 1 за „техниците“, които съвсем заслужено спечелиха купата за първото място.

В състезанията по тенис на корт при дамите шампионка е Илиана Йосифова, а при мъжете до 45 години – Тодор Николов. При ветераните победител в турнира на зеления корт е Петко Марков. Специална награда за играч с най-голяма „дупка“ на ракетата заслужи Сашо Александров.

В игрите по тенис на маса първото място спечели Иво Белишки, а наградата за най-атрактивен състезател отиде при Мариян Джуров. При шахматистите шампион е Пламен Янулов, а втори и трети – инж. Димо Кирилов и Николай Неделчев. Наградите на всички тези спортисти връчи инж. Евгени Висариев.

Най-добра двойка в състезанията по белот бяха Светослав Ранчев и Александър Шофелинов, които получиха купите си от инж. Цветан Цветанов. Специалната награда за най-голям късметлия белота заслужи Рени Клюнчева. В спортния риболов безспорен първенец и тази година е Георги Спасов, който освен най-много улов, е хванал и най-голямата риба – кефал, с тегло 1090 гр.

Инж. Димо Кирилов удостои с купи най-добрите футболисти, като на първото място на почетната стълбичка се изкачи отборът на „Техническа дирекция“. Призът за голмайстор спечели Росен Кючуков, най-добър защитник е Радина Георгиева, а най-добър вратар – Тодор Евтимов от отбора на победителите.

В спортните турнири на „Аурубис България“ са участвали близо 100 активно спортуващи служители на компанията. На закриването бяха изразени уверения, че през следващата – 2020 г. те ще бъдат двойно повече. Накрая всички наградени направиха фотосесия за спомен от приключилата спортна надпревара.

В УЧИЛИЩА ОТ РЕГИОНА  Още лекции за конкурса на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“
Prev Post В УЧИЛИЩА ОТ РЕГИОНА Още лекции за конкурса на „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“
СДС – ПИРДОП  Обяви кандидатите си за кмет на общината и село Душанци
Next Post СДС – ПИРДОП Обяви кандидатите си за кмет на общината и село Душанци
Related Posts

Leave a Comment: