НАД ДВЕСТА И ПЕТДЕСЕТ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТА Участваха във „виртуалния“ индивидуален „Фестивал сред природата с Аурубис 2020“

  • 0
  • 83 преглеждания

Третото му издание се състоя в иновативен формат с цел запазване здравето на участниците в условията на Ковид-19

От 12 септември до 11 октомври „Аурубис България“ и Спортен клуб „Бегач“ – София предизвикаха всички любители на планинското бягане и колоездене да се включат в третото издание на „Фестивал сред природата с „Аурубис 2020“. Над 250 души приеха предизвикателство да изминат индивидуално трасетата за бягане и колоездене в района на Средногорието - Златица, Пирдоп и Антон. Общо всички изминаха 6 700 км. Всеки от тях получи медал за участие в инициативата, а най-малките медалисти бяха близнаци по-малки от 1 година.

В условията на пандемия „Аурубис България“ и Спортен клуб „Бегач“ предложиха иновативен „виртуален“ модел за провеждане на събитието. Участията бяха индивидуални и се проследяваха през обща онлайн платформа. Стартът, финалът и маршрутите бяха избрани в контекста на популяризиране на района като туристическа дестинация: Златишкият метох, раннохристиянска Еленска базилика между Пирдоп и Антон, билото на Стара планина, хижите „Свищи плаз“ и „Паскал“. Участниците трябваше да се заснемат пред обектите, като условие за регистриране на успешно преминат маршрут.

„Радваме сме, че над 250 души прегърнаха идеята ни да популяризираме природата и историческите забележителности на Средногорието чрез спорт на открито, каза Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“.

„Аурубис България“ АД е втората по големина компания в страната и е част от Aurubis AG – интегрирана международна група за производство на метали и най-голям преработвател на мед в света. „Аурубис“ стопанисва медодобивния завод до Златица и Пирдоп в Средногорието. Компанията е със структуроопределяща роля за икономиката на България.

КАРВИНГ ИЗКУСТВОТО  Впечатли жители и гости на възрожденския град Копривщица
Prev Post КАРВИНГ ИЗКУСТВОТО Впечатли жители и гости на възрожденския град Копривщица
ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН   Засадени са 160 дървета в град Златица
Next Post ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН Засадени са 160 дървета в град Златица
Related Posts

Leave a Comment: