НАГРАДА ЗА КМЕТА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ От класация на телевизия Bulgaria On Air

  • 0
  • 62 преглеждания


Bulgaria ON AIR е медия подкрепяща инициативи, които помагат на българските граждани да подобрят качеството на живота си. Телевизията се стреми да отразява  „Важните неща“ – всичко, което определя, вълнува и засяга живота на българите днес.

От 10 години насам медията връчва награди на кметовете на България в категории за цялостен принос, покачване на жизнения стандарт на населението, за най- много успешно изпълнени инфраструктурни обекти и др. Кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков получи две първи награди в конкурса на телевизията „Важните неща“. Средногорската община е отличена като най-добра в страната в категориите „Повишаване жизнения стандарт на жителите“ и „Най-много успешно изпълнени инфраструктурни обекти за 2016 г.“, съобщават от общинската администрация.

През вече отминаващата си година в община Челопеч успешно бяха финализирани пет проекта – за обособяване на търговска зона с изграждане на преместваеми съоръжения за обществено ползване (павилиони) и паркоместа, изграждане на закрит плувен басейн в Детска градина „Ханс Кристиян Андерсен“, обновяване дворното пространство на детското заведение, вътрешен ремонт и преоборудване на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, и изграждане на тренировъчна площадка за колоездене и безопасност на движението по пътищата.

В  сферата на образованието и културата през 2016 бяха проведени Третият Международен фолклорен фестивал „ Златен прах“, кукерски карнавал, посветен на народния обичай „Сирни Заговезни“ и издаване на първия самостоятелен албум на Детска вокална група „Средногорски звън“.

Освен това, община Челопеч бе удостоена с приз от Годишните фолклорни награди за 2016 г. в категорията „Меценат – община популяризираща и спонсорирала фолклорни събития“. В традиция се превърна и провеждането на „Филм фест Челопеч“ – летни кино вечери на открито в парк „Корминеш“.

Всички тези успехи и прояви бяха оценени от журито на Bulgaria On Air и община Челопеч заслужи високите награди, които са най-новите отличия в богатата витрина на общинската администрация.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ЗЛАТИЦА  Подписаха програмите за партньорство
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ЗЛАТИЦА Подписаха програмите за партньорство
ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЕСТНИК „РЕГИОН”  Гостува на коледния прием в посолството ни в Скопие
Next Post ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВЕСТНИК „РЕГИОН” Гостува на коледния прием в посолството ни в Скопие
Related Posts

Leave a Comment: