ПИСАТЕЛЯТ ГЕОРГИ БЪРДАРОВ Гостува в Чавдар с романа си “Absolvo te“

  • 0
  • 88 преглеждания

На 7 август, в деня за литературата, част от програмата на културните празници „Арт-уикенди през август“ в село Чавдар, гостува носителят на Наградата за литература на Европейския съюз за 2021 г., писателят Георги Бърдаров. Той представи книгите си „Absolvo te“ и „Аз още броя дните“.

Писателят се включи в инициативата и завладя вниманието на присъстващите с интересна презентация на романа “Absolvo te“. Чавдарчани следяха с интерес представянето на творбата и споделиха след това, че тази част от деня е била кулминацията на тържествата, посветени на литературата.

Георги Бърдаров е зам.-декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Клиент Охридски“. но посвещава немалко от своето време да пише за любителите на литературата. След първия му роман очакванията към автора се увеличават и той съвсем заслужено печели наградата на Европейския съюз за литература през 2021 година с романа си „Absolvo te“.

След финала на презентацията с аплодисменти публиката се отблагодари на автора. Към него бяха отправени и въпроси, на които той отговори. Изводът от произведението е, че интересът използва всякакви средства, за да постига целите си. Едно от тях е религията, която се преиначава и използва според интереса за власт и пари, които са в дъното на всичко. Закупилите книги получиха автограф. С „Absolvo te“ Георги Бърдаров спечели почитатели в село Чавдар, макар историята, описана в него, да е доста трудно да бъде приета, въпреки че се е случила се в Европа през четиридесетте години на миналия век.

В ОБЩИНА АНТОН  От началото на мандата привлечени над 4 млн. лева извънбюджетни средства
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН От началото на мандата привлечени над 4 млн. лева извънбюджетни средства
ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР „МИЛЕТИЯ“ И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“    В лятно училище запознават деца на работещи в компанията с миналото на Пирдоп
Next Post ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР „МИЛЕТИЯ“ И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ В лятно училище запознават деца на работещи в компанията с миналото на Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: