ОБЩИНА АНТОН С нова придобивка

  • 0
  • 106 преглеждания

През миналата седмица Община Антон закупи за нуждите на социалния си патронаж лекотоварен автомобил, с който да бъде разкарвана храната до над сто жители на селото, ползващи услугата „Топъл обяд“, съобщи кметът Андрей Симов.

До момента за извършване на дейността са ползвани две превозни средства, съответно с двама водачи и две служителки, което е затруднявало не само изпълнението на услугата, но и финансово ОбА. Гарантирането от държавата програмата за предоставяне на топъл обяд на нуждаещи се да бъде продължена, дало основание на ръководството на Община Антон да предприеме действия по осигуряването на специализиран автомобил. Той е триместен и позволява храната да се предоставя на потребителите по-бързо, като по едно и също време двете служителки посещават различни домакинства, които са по маршрута на превозното средство.

Автомобилът е „втора употреба“, но е сравнително нов, запазен и е в добро техническо състояние, увери кметът Андрей Симов. Той е съоръжен специално за разкарване на храна, но може да се ползва и за други дейности. Както е известно, в момента в Антон се организира общинско звено „БКС“ и при необходимост ще позволява превоз и на други материали.

Със закупуването му се снижават разходите за общината за гориво, заплати на водачите и обслужването на техниката. Кметът г-н Симов заяви, че има намерения през лятото да се кандидатства пред финансираща институция за закупуване на напълно нов подобен автомобил. Той посочи, че в следващите месеци ще се случат и други положителни за общината стъпки. Предстои изключително натоварен и работен летен сезон в село Антон, каза той. През първата година от мандата ОбА е подготвяла проекти, сега е време те да бъдат реализирани. През месец февруари ще има „първа копка“ за изграждане на новия физкултурен салон на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. А след още два месеца ще започнат и строителните дейности за рехабилитация и асфалтиране на дванадесет улици в селото. На две от тях ще бъда направена и канализация, уточни г-н Симов.

Ремонтът на осем улици е по проект, финансиран от Европейския съюз, на стойност около 1 200 000 лв., а останалите са от местния бюджет, където по дейността за капиталови разходи са предвидени около 130 000 лв. Подобен мащабен проект досега не е изпълняван в Община Антон, посочи той.

В СЕЛО ПЕТРИЧ  отбелязаха Бабинден
Prev Post В СЕЛО ПЕТРИЧ отбелязаха Бабинден
ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА  Студено, по-студено, най-студено… в Копривщица
Next Post ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА Студено, по-студено, най-студено… в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: