ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА Студено, по-студено, най-студено… в Копривщица

  • 0
  • 113 преглеждания

Посрещнахме Новата година без сняг и сравнително високи температури. Но в средата на първия месец на 2021-ва, както прогнозираха синоптиците, времето рязко се промени и термометрите отчетоха стойности далеч под нулата. Официалните данни за страната сочат, че най-ниски температури за това време са измерени в гр. Кнежа, но в Копривщица бяха отчетени по-ниски от там. За  информацията се обърнах към Мария Червенкова, която отчита времето в града на площадка към Националния институт по метеорология и хидрология, намираща се на 1040 метра надморска височина. Според водения от нея дневник, най-студена сутрин с минус 22 градуса по Целзий, е отчетена в 7:30 ч. в неделя – 17 януари. Същия ден в 14:30 ч. термометърът е показвал минус 9.5 градуса, а в 22:30 ч. – минус 15 градуса.

В понеделник – 18 януари, в същите часове Мария Червенкова е записала в дневника – минус 20 градуса, минус 7 и минус 12. Ситуацията в Копривщица, при тези данни показва, че макар и да беше студено, регистрираните температури са нормални за жителите на средногорския град за този период от годината.

Към 19 ноември през 2020 година, в социалните мрежи копривщенци споделяха един пост, на който пишеше: „В цяла България казват, че е навалял дебел сняг, само в Копривщица под 30 см. сняг, го наричат слана“.

Жителите на възрожденския град не искат да държат първенството по най-ниски показания на термометрите в страната, но реалността е такава.

ОБЩИНА АНТОН   С нова придобивка
Prev Post ОБЩИНА АНТОН С нова придобивка
ФУТБОЛИСТИТЕ НА „МИРКОВО – ВЕТЕРАНИ“  На стъпка преди финалите на турнира в Панагюрище
Next Post ФУТБОЛИСТИТЕ НА „МИРКОВО – ВЕТЕРАНИ“ На стъпка преди финалите на турнира в Панагюрище
Related Posts

Leave a Comment: