ОБЩИНА ЧАВДАР И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Пример за ползотворно партньорство между местната власт и бизнеса

  • 0
  • 66 преглеждания

В петък – 17 юли, в туристическия парк в местността „Света Петка“ над с. Чавдар бе представено най-новото съоръжение и придобивка на атракциона – т. нар. „Роупленд“.  Съоръжението е изградено по проект от социалната програма между местната власт и рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. На церемонията по откриването му присъства изпълнителният директор на компанията д-р инж. Илия Гърков, членове на общинския съвет, кметът на общината в мандатите 2003 – 2019 г., Пенчо Геров, работещи в общинската администрация, жители на Чавдар. Сред най-нетърпеливите да се възползват от новото съоръжения бяха участниците в лятното училище на Езиков център „АБЦ“ – Пирдоп, които първи се забавляваха по въжените препятствия на роупленда.

За реализацията на проекта и развитието на туризма в общината говори кметът Григор Даулов. Той сподели, че новото съоръжение увеличава капацитета за ползване на атракциона с 36 места и предоставя множество предизвикателства за забавления на децата, а и на възрастни. Г-н Даулов говори и други проекти, реализирани със съдействието на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ – предпазен канал в местността „Герена“ за предотвратяване на наводнения на горната част на село Чавдар при поройни дъждове. Благодарение на компанията по отношение на предпазване на имотите на жителите на селото се направи много, каза г-н Даулов. Надградено е съществуващото видеонаблюдение на селото, извършват се ремонтни дейности в училището и детската градина, предстои да създаде още една детска площадка за ползване от най-малките жители на Чавдар.

Проектите, които съвместно реализират местната власт и компанията са с огромно социално и икономическо значение за Община Чавдар, която постепенно се утвърждава в страната като предпочитана туристическа дестинация. Обектите в туристическия атракционен център се увеличават, разкриват се нови работни места, разширяват се възможностите за бизнеса в селото. Всяка една стотинка, която сме похарчили от средствата на социалната програма, има много голяма добавена стойност за нас, каза кметът Григор Даулов. Той благодари на д-р инж. Илия Гърков за подкрепата и партньорството между двете страни.

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ сподели, че в Община Чавдар, благодарение на нейното ръководство и общинските съвети през последните мандати, нещата за развитието й се правят с перспектива за бъдещето на селото. Новото съоръжение е единственото за момента в България и едно от само няколкото такива на Стария континент. Това е най-сигурната гаранция, че Чавдар е една от общините, които диктуват модата в Европа, каза д-р инж. Илия Гърков. За отличните отношения между компанията и местната власт той заяви, че реализирането на подобни проекти е най-сигурното доказателство за правилната и ползотворна посока да съвместни действия на общината и минното дружество.

Кметът Григор Даулов и д-р инж. Илия Гърков прерязаха трикольорната лента за официалното въвеждане в експлоатация на новото съоръжение от атракциона, под аплодисментите на присъстващите на церемонията. След забавленията в комплекса децата получиха от организаторите лакомства и сладолед за разхлаждане в горещото време. За популярността и активното използване на туристическия парк в местността „Св. Петка“ – Чавдар, красноречиво говори присъствието на множество малчугани. Сред посетителите му в този ден бяха двумесечният Павел, със своята майка, както и две малки красавици от Пирдоп, също придружавани от мама. Всяка събота и неделя паркът е посещаван от множество семейства с деца, които използват почивните дни за отмора и развлечения на комплекса в красивата природа на Средна гора.

В ПАРК „СВЕТА ПЕТКА“ – ЧАВДАР  Пуснаха в действие зарядна станция за електроавтомобили
Prev Post В ПАРК „СВЕТА ПЕТКА“ – ЧАВДАР Пуснаха в действие зарядна станция за електроавтомобили
РОТАРИ КЛУБ И ИНЪР УИЙЛ КЛУБ – ПИРДОП  С ново ръководство за ротарианската 2020 – 2021 година
Next Post РОТАРИ КЛУБ И ИНЪР УИЙЛ КЛУБ – ПИРДОП С ново ръководство за ротарианската 2020 – 2021 година
Related Posts

Leave a Comment: