ОБЩИНА ЧАВДАР И КОМПАНИИТЕ „ГЕОТЕХМИН“, „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“, „ГЕОСТРОЙ“ И „ГЕОТРЕЙДИНГ“ С общ проект за здравето на хората

  • 0
  • 78 преглеждания

С нова придобивка могат да се похвалят от 14 юни жителите на Община Чавдар. По програмата „Българските добродетели“ на компаниите от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „“Геотрейдинг“ помещение в сградата на пощата в селото бе обновено и превърнато в здравен кабинет. В него периодично ще се извършват безплатни профилактични прегледи на чавдарчани от специалисти.

На откриването присъстваха генералният директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ инж. Стоил Димитров и представители на дружеството, директор „Връзки с обществеността“ на „Геотехмин“, председателят на ОбС Мария Томева и общински съветници, работещи в общинската администрация и жители на селото.

Кметът на общината Григор Даулов заяви в началото на тържествената церемония, че повече от година всички усещаме колко важно е здравето на хората. И затова усилията на местната власт, в партньорство с ръководствата на четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН, са насочени към предоставяне на най-необходимите здравни услуги на жителите на общината в грижа за тяхното здраве. Г-н Далов изрази благодарностите си към специално сформираната комисия от д-р Веселин Господинов, д-р Георги Лазаров, Мария Томева, Павлина Павлова и Ганка Додекова, която съвместно с него е определила какви медицински специалисти да извършват безплатни профилактични прегледи на местните жители. Стигнали до заключението, че най-необходими здравни услуги за хората са от офталмолог, невролог, гинеколог, педиатър, гастроентеролог и за извършване на ехографски прегледи на вътрешни органи.

Той благодари и на общинските съветници, които подкрепили идеята и дали начало на реализиране на проекта. Всички часове за прегледи в уточнените дни вече са запълнени, каза г-н Даулов, и ако има още желаещи, те ще бъдат прегледани в следващите месеци. Кметът на Община Чавдар изрази от името на своите колеги и съграждани признателността си към четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН, помогнали по своята програма „Българските добродетели“ за реализирането на проекта.

За важното място при гарантиране здравето на чавдарчани с провеждането на профилактичните прегледи говори генералният директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ инж. Стоил Димитров. Той подчерта, че социалната програма на дружествата от Група ГЕОТЕХМИН“ е насочена към хората, защото в условията на кризата, обхванала страната и света поради Ковид-19, е те да получат навреме качествени и своевременни здравни грижи и услуги. Инж. Димитров гарантира, че компаниите ще продължат подкрепата си към местната власт и по други съвместни проекти.

Водосвет и освещаване на помещенията на здравния кабинет извърши отец хаджи Недко Бръмбаров, който пожела здраве и благоденствие на жителите на село Чавдар. Първите прегледи след церемонията извърши офталмологът д-р Люсила Мешкова от МБАЛ – Пирдоп.

КОПРИВЩЕНЦИ И ГОСТИ  Отдадоха почит на Тодор Каблешков за 145 години от гибелта му
Prev Post КОПРИВЩЕНЦИ И ГОСТИ Отдадоха почит на Тодор Каблешков за 145 години от гибелта му
Голям празник за Възнесение Господне на Спасовото кладенче над Златица
Next Post Голям празник за Възнесение Господне на Спасовото кладенче над Златица
Related Posts

Leave a Comment: