ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Подписа споразумение за подкрепа на социално значими проекти с „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД

  • 0
  • 70 преглеждания

Четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН ще подпомагат реновирането и изграждането на детски площадки в общината по Благотворителната програма „Българските добродетели“

На 26 януари в Община Челопеч беше подписано поредно рамково споразумение по Благотворителната програма „Българските добродетели“, инициирана от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД. Компаниите ще подкрепят с дарения реализирането на проекти от обществена значимост за местното население. Първите предвидени проекти са изцяло насочени към спорт в училище и благоприятна външна среда за нуждите на физическото и двигателното развитие на децата и младежите.

Под рамковото споразумение положиха подписите си кметът на общината инж. Алекси Кесяков, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД. На официалното събитие присъства председателят на ОбС Челопеч Димитър Въжаров.

През 2021 г. акцент на програмата „Българските добродетели“ в Челопеч ще бъде осигуряване на условия за спорт и игри навън и в училище за децата и подрастващите. Благотворителната програма ще стартира с проектирането и реновирането на 4 съществуващи площадки за деца до 12 години. Изцяло ще бъдат подменени амортизираните и негодни за използване съоръжения и ще бъдат добавени нови, предназначени за деца с увреждания, като се вземат предвид всички изисквания за безопасност. Предвижда се в проекта да залегнат дейности по изграждане на осветление, осигуряване на необходимото отстояние между спортните уреди за спазване на дистанция, както и достатъчно свободно място за игра. Върху общински терени ще бъдат изградени две нови площадки, които ще осигурят условия за спорт на деца от 12 до 18-годишна възраст. По Благотворителната програма „Българските добродетели“ се предвижда да бъде подпомогнат частично ремонтът и обновяването на физкултурния салон в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

След полагането на подписите, кметът инж. Кесяков изказа благодарност от името на жителите към основателите на Благотворителната програма „Българските добродетели“ и към проф. Цоло Вутов. „Аз отдавна познавам проф. Вутов и го уважавам изключително много, не само като управител, а най-вече, като човек и инициираната от него благородна инициатива не ме изненадва. Това е логично за мен. Благодарим на Група ГЕОТЕХМИН. Радваме се, че осъществяват такава широкомащабна социална дейност и подпомагат общините в района на Средногорието“, каза кметът на Челопеч.

Той изтъкна, че проектите, които ще финансират дружествата от Група ГЕОТЕХМИН са изключително важни за населението на общината, а подкрепата – навременна и адекватна, защото децата винаги са били с приоритет и местната власт се стреми да осигури по-добри условия за тях. „Желанието ни е във всеки квартал да има детска площадка и майките да са спокойни, че децата им играят на безопасни места, без риск за здравето и живота им. Основното училище също е особено важен проект. Ще бъде изградена топла връзка между основната учебна сграда и физкултурния салон, който ще бъде ремонтиран. Ще бъде обновена актовата зала и ще изградим ново футболно игрище. Смятам, че изпълнението на този проект ще бъде повод за гордост и удовлетворение за една качествена придобивка за децата, която ще направи техния живот и обучение по-добри“ – сподели инж. Алекси Кесяков.

От името на Група ГЕОТЕХМИН приветствие към участниците в събитието поднесе Доминик Хамерс. „Благотворителната програма „Българските добродетели“ е по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов. В учредяването на програмата участват четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД, които се ангажират да предоставят финансова подкрепа за социални проекти от важно значение за общностите в рамките на три години. Тази година в Челопеч проектите са насочени към нуждите на децата, което много ни радва. Надявам се занапред да има още проекти от полза и за радост на жителите на Община Челопеч“ – каза той.

Церемонията по подписването на контракта завърши с думите на инж. Драгомир Драганов. „Ние от дълги години работим в тясно сътрудничество с ръководството на Община Челопеч и винаги сме имали двустранно пълно разбиране и съдействие. Винаги сме откликвали адекватно на нуждите на общината и за в бъдеще те отново могат да разчитат на нашата подкрепа! – подчерта инж. Драганов. И допълни – „Грижата за образованието, здравето и физическото развитие на децата и младежите е приоритет в програмите за корпоративна социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН. Вярвам, че финансовата подкрепа на четирите компании, ще отвори пред децата възможности за активна почивка и спорт, както в училище, така и навън, в компанията на приятели“. Инж. Драганов пожела през следващите години, съвместно с Община Челопеч да бъдат реализирани нови, интересни и важни за местната общност проекти.

С подписването на това споразумение, четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН вече работят с общините Етрополе, Мирково, Чавдар и Челопеч по съвместни проекти, които ще допринесат за повишаване качеството на живот на местните общности и устойчивото развитие на района на дейност на дружествата.

В СРЕДНОГОРИЕТО  Успешен финал на мащабен екологичен проект
Prev Post В СРЕДНОГОРИЕТО Успешен финал на мащабен екологичен проект
Next Post В СЕЛО ЧАВДАР „Нека бъдем по-добри” продължава и през 2021 година
Related Posts

Leave a Comment: