В СЕЛО ЧАВДАР „Нека бъдем по-добри” продължава и през 2021 година

  • 0
  • 79 преглеждания


С наближаването на 1 март, Денят на добрата старица баба Марта, в село Чавдар беше поставено начало на благородната кампания „Нека бъдем по-добри“ през 2021 година. Неин инициатор и продължител отново е жителката на общината Стоянка Касабова. Със собствени сили тя изработва и продава мартеници за благотворителна цел. Събраните средства ще дари на дете в неравностойно положение от селото. С кампанията си Стоянка Касабова призовава жителите на Средногорието към повече човещина и толерантност между хората.

Г-жа Касабова смята, че може да бъде полезна с едно от любимите си занимания, с което уплътнява свободното си време вкъщи. Стоянка влага много старание и време за изпълнение на своята цел. Въображението й помага да изработи различни модели мартенички, като е категорична, че на тях най-много ще се радват децата.

В продължение на няколко седмици чавдарчанката, подпомагана от цялото си семейство, прави мартенички, подходящи за всеки вкус и възраст. Съдействие за реализацията на идеята й оказват и тази година от Общинската администрация кметът Григор Даулов. А самата тя очаква на нейните малки дечица, както тя нарича своите мартенички, хората да се радват и с удоволствие да се закичват на 1 март с тях.

Стоянка Касабова се обръща към жителите на общината да се включат в инициативата, като си закупят мартенички, с които да бъде оказана подкрепа на семейство в нужда в село Чавдар. Първоматенските символи вече се продават във Фолклорен център „Чавдар“, Археологически парк „Тополница“ и Спортно-туристическия атракцион в местността „Св. Петка“, както и в хранителния магазин на Гергана Добрева. Оставените в Общинската администрация ще бъдат закупени от служителите на бюджетните звена към местната власт, изразява задоволството си от подкрепата на начинанието Стоянка Касабова.

Идеята да бъде подпомогнато дете в неравностойно положение тя смята за основателна, защото знае, че неговите родители заслужават тази подкрепа. Те са достойни и отговорни хора, които всеки ден се борят с тежкия проблем на своето дете.

С покана да посетим Стоянка Касабова и молбата вестник „Регион” и тази година да се включи в предприетото от нея предизвикателство, като популяризира идеята сред хората от общината и Средногорието, се срещаме нея дома й. Стоянка е в творческа обстановка, заобиколена отвсякъде с разнообразни материали за изработката на мартеници. Посреща ни учтиво и започваме разговор за идеята и начина на реализацията на инициативата „Нека бъдем по-добри”. Тя е убедена, че трябва да се прави добро, защото това ни прави по-щастливи, по-отговорни и удовлетворени от постигнатите успехи. Иска й се хората да се обединяват и да се променят, защото в днешните трудни времена това ни е нужно повече от всякога.

„Нека с това добро да приветстваме Пролетта! Благодаря много на „отряда за бързо реагиране! – казва Стоянка. – Нека бъдем снежната топка, която като се движи напред да направи лавина от добро!“. Авторката на инициативата призовава всички хора да се включат в нея и да си закупят по една мартеничка, за да зарадват много детски сърца и очи. До момента Стоянка е изработила няколко хиляди мартенички, като приема и поръчки за направа на още.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ   Подписа споразумение за подкрепа на социално значими проекти с „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД
Prev Post ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Подписа споразумение за подкрепа на социално значими проекти с „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“   Подкрепи фондация „За нашите деца“
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Подкрепи фондация „За нашите деца“
Related Posts

Leave a Comment: