ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Раздаде над 1000 порции жертвен курбан за своя празник

  • 0
  • 105 преглеждания

По повод Деня на общината – християнският празник „Вси Светии“, общинската администрация в Челопеч приготви за жителите си традиционния жертвен курбан. Честването бе без масови прояви, поради извънредната обстановка в страната, породена от епидемията на коронавируса. Майстор на ароматната гозба бе председателят на ОбС Димитър Въжаров, подпомаган от екип от работещи в местната власт. Приготвянето на продуктите от зеленчуци и месото от девет жертвани за курбана овце, на 13 юни се включи и кметът инж. Алекси Кесяков.

На 14 юни – неделя, стана сваряването на гозбата в единадесет казана, като екипът работи на специално отреденото за това място в парк „Корминеш“. След тринадесет часа, на определените предварително шест пункта за раздаването на курбана в с. Челопеч, всеки от желаещите да получи от осветения курбан, се сдоби с по купичка от вкусното ястие. Работещи в общинската администрация работиха въпреки изсипалия се над селото пороен краткотраен дъжд, при градинката до читалище „Труд и постоянство“, до поликлиниката, при чешмата на река Воздол, до Спортен комплекс „Хармония“ и при чешмата „Драганчовец”, в близост до старата къща на свещеника от Възраждането Харитон Иванов, на беседката при жилищните блокове.

Получаването на купичките ставаше при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – всеки жител на Челопеч, наредил се на опашката, бе с маска, а всяка съдинка, както масата, където се получаваше гозбата, се дезинфектираше. За Деня на общината челопечани получиха общо над 1000 порции, като не остана жител на селото, който да не хапна от традиционната вкусна и ароматна гозба.

Струва си да си добър – посланието на участниците в конкурса „Силата на доброто“
Prev Post Струва си да си добър – посланието на участниците в конкурса „Силата на доброто“
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Честват Свети Дух на старо оброчище
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Честват Свети Дух на старо оброчище
Related Posts

Leave a Comment: