ОБЩИНА МИРКОВО И ЧЕТИРИ ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Реализират приоритетни за местното население проекти

  • 0
  • 79 преглеждания

Подписаното споразумение е в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“

На официална церемония на 18 ноември в Община Мирково беше подписано рамково споразумение с четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН за реализиране и подкрепа на важни за местното население проекти. „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД осигуряват финансиране и подпомагане на проектите по Благотворителна програма „Българските добродетели“, създадена през 2018 г. по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД.

На церемонията подписи под рамковото споразумение положиха кметът на общината Цветанка Йотина, изпълнителният директор на „Геотехмин“ ООД Доминик Хамерс и инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД. На събитието присъстваха и временно изпълняващата длъжността председател на ОбС Мария Цветкова, зам.-кметът Велко Лисев и секретарят на общината Цвета Попова.

До края на 2020 година ще бъдат реализирани три важни проекта. Първият е закупуване на сметосъбираща машина за нуждите на Община Мирково. Механизацията, използвана в момента, е стара. Вторият проект е за подмяна на уличното осветление в село Бенковски, а третият – изготвяне на проект за рекултивация на депото за битови отпадъци в Смолско. Кметът Цветанка Йотина, заедно с нейния екип, определиха проектите, които да бъдат реализирани възможно най-бързо. На събитието беше обявено, че рамковото споразумение за подкрепа на общината е за периода 2020 – 2023 г. През този период местната власт ще разчита на подкрепа по програмата „Българските добродетели“. Проектите, които ще се реализират в следващите години, предстои да бъдат уточнени.

В качеството си на домакин на събитието по подписване на споразумението, г-жа Йотина подчерта традиционно доброто сътрудничество с Група ГЕОТЕХМИН и „Елаците-Мед“, които винаги са се отзовавали на предложенията на общината за реализиране на важни за обществото каузи. „С подписването на този договор влизаме в нова фаза в партньорството ни“– каза тя и отбеляза, че избраните проекти показват грижата нe само за с. Мирково, но и за подобряването на инфраструктурата в по-малките населени места в общината.

Доминик Хамерс поздрави присъстващите на събитието за подписването на споразумението. „В обстановката на пандемия и несигурното развитие на икономиката това споразумение ще ни позволи заедно да подпомогнем развитието на благородни проекти в общината в следващите три години. Поставихме началото на няколко проекта и предстои да договорим други социално значими проекти за  следващите години“, допълни той.

Приветствие към домакините отправи и изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ инж. Драгомир Драганов. Той подчерта значението на проектите в рамките на програмата „Българските добродетели“, по които е постигнато съгласие за осигуряване на финансиране, и изрази увереност, че сътрудничеството, което е свързано с развитието на Община Мирково, ще продължи.

Реализацията на проектите, включени в инициативата „Българските добродетели“, е израз на последователната социално-отговорна политика на Група ГЕОТЕХМИН, насочена към подобряване на качеството на живот на хората и устойчивото развитие на местните общности. В рамковото споразумение, основателите на програмата, отчитат възможните дългосрочни проявления на кризата вследствие на пандемията от Ковид-19 в страната, желаят да подпомагат населението на общините и общинските власти в районите, в които осъществяват основната си икономическа дейност. Предвижда се в следващите месеци да се подпишат споразумения и с общините Чавдар, Челопеч и Златица за подкрепа на социално значими проекти за местното население по програмата „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН.

ОБИТАТЕЛИ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩА В ПИРДОП  Ремонтираха подхода към паркоместата в прилежащата им територия
Prev Post ОБИТАТЕЛИ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩА В ПИРДОП Ремонтираха подхода към паркоместата в прилежащата им територия
КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ:   Спазването на мерките е гаранция за здравето на хората
Next Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ПИРДОП АНГЕЛ ГЕРОВ: Спазването на мерките е гаранция за здравето на хората
Related Posts

Leave a Comment: