ДЯДО КОЛЕДА И НЕГОВИТЕ ДЖУДЖЕТА Зарадваха децата в село Чавдар

  • 0
  • 92 преглеждания

На 8 декември на площад „Васил Левски” в село Чавдар за пета поредна година официално бяха запалени коледните светлини и поставено началото на коледните тържества за 2016 година. Празничната церемония беше организирана от ръководствата на общината и читалище „Надежда”, а участие в програмата взеха децата от Целодневна детска градина „Щастливо детство” и Детската фолклорна групаСлавейче”, с художествен ръководител е Цветанка Георгиева.

Тържеството по запалването на огромната коледна елха в градинката при сградата на общинската администрация, беше открито от водещата на вечерта Надежда Терзиева. Тя въведе присъстващите на събитието чавдарчани със същността на празника и тя обяви, че специален гост по този повод ще бъде дългоочакваният от всички малчугани Дядо Коледа и неговите спътници – Снежанка и джуджетата. Приветствие към чавдарчани и техните гости отправи кметът Пенчо Геров.

С кратка програма по повод пристигането на Дядо Коледа се представиха възпитаниците на детската градина. Зарадван и впечатлен от тяхната изява поздрав към малчуганите отправи Дядо Коледа. На финала на празника на народните хора се наловиха мнозина от чавдарчани. Ефектна и разноцветна заря озари небето над площада. За уважилите поканата на организаторите, имаше ароматно греяно червено вино.

На тържеството за запалването на коледните светлини в село Чавдар, беше открит и благотворителният базар. Набраните средства от него ще бъдат дарени за лечението на Кристиян Николов. От продажбата на сувенирите и кулинарните изкушения бяха събрани 657 лв.

МИВАКО КИБАЯШИ – АТАШЕ ПО КУЛТУРАТА НА ЯПОНИЯ У НАС
Prev Post МИВАКО КИБАЯШИ – АТАШЕ ПО КУЛТУРАТА НА ЯПОНИЯ У НАС
ОБЩИНА ПИРДОП - Поздрави хората в неравностойно положение
Next Post ОБЩИНА ПИРДОП - Поздрави хората в неравностойно положение
Related Posts

Leave a Comment: