ОБЩИНА ПИРДОП

  • 0
  • 127 преглеждания

Удостои с наградата “Даскал Тодор Пирдопски” трима педагози

На 23 май в голямата зала на читалище „Напредък“ се проведе традиционната среща на просветниците  и културните дейци на община Пирдоп. Гост на празничното събитие в навечерието на Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост, бе г-жа Мивако Кибаяши – аташе по културата на посолството на Япония у нас.

Тържествената вечер бе открита от шестокласника от СУ „Саво Савов“ Станислав Петков с експресивно стихотворение, посветено на учителя, и Групата за народни песни „Шарени мъниста“ към читалището, с ръководител маестро Марияна Върбанова. Кметът на Пирдоп връчи годишните награди на изявените учители, самодейци и деятели на културата. По предложение на педагогическите съвети с отличието „Учител на 2017 година“ бяха удостоени от община Пирдоп Анета Лалова Венкова – Главен учител на СУ „Саво Савов“, Евгения Петкова – старши учител “Подготвителна група” и Снежана Христова – страши учител в Начално училище-паметник “Тодор Влайков”, Евгения Николова – старши учител в ПГМЕ, Мирослава Колева – учител по икономическите дисциплини в ПГТХТ. От детските градини високото звание получи старши учител Диана Каракушева.

Община Пирдоп награди с плакети и грамоти и званието “Културен деец на 2017 г.” Спаска Димитрова и Мария Иванова – членове на смесен битов хор и на Вокална група за стари градски песни “Средногорски славеи” при читалище “Напредък” и Анета Вельова – дългогодишен член на танцов състав “Ветерани” и читалище “Светлина” в с. Душанци.

Кулминацията на тържеството бе удостояването с високата награда “Даскал Тодор Пирдопски” на дългогодишни педагози от гр. Пирдоп. По решение на общинския съвет, тази година трима са достойните нейни носители – учителката по български език и литература Пенка Маркова, Магдалена Лисева – начален учител, подготвила поколения пирдопски ученици и Никола Геров – дългогодишен преподавател по математика. С вълнение и увереността, че техните възпитаници са били най-добри, тримата носители на приза “Даскал Тодор Пирдопски” изразиха благодарността си за високото признание.

Специален поздрав към педагозите и дейците на културата от община Пирдоп поднесе г-жа Мивако Кибаяши. Тържествената вечер продължи с рецитал от обичаните изпълнители Мими Иванова и съпругът й Развигор Попов, които поднесоха букет от неостаряващите си песни на присъстващите в залата. След концерта кметът Ангел Геров даде празничен коктейл за дейците на образованието и творческите колективи на читалищата в гр. Пирдоп и село Душанци.

“ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ"- Награди трима зрелостници отличници от ЧПГЧО
Prev Post “ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ"- Награди трима зрелостници отличници от ЧПГЧО
ЧИТАЛИЩЕ “НАПРЕДЪК” – ПИРДОП
Next Post ЧИТАЛИЩЕ “НАПРЕДЪК” – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: