ОБЩИНА ЗЛАТИЦА И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Откриха реновираното игрище за мини футбол в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

  • 0
  • 72 преглеждания

В събота – 3 октомври, в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Златица се състоя церемония по откриване на обновеното игрище за мини футбол. Съоръжението е изградено преди години, а през настоящата бе подменена изкуствената тревна настилка и подобрено състоянието на ограждащите го предпазни мрежи. Игрището разполага с ново осветление и видеонаблюдение, и предлага отлични условия за провеждане на спортни състезания на младите футболни надежди от ФК „Средногорец 2016“ и на учебни часове за учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Проектът се реализира с подкрепата на „Аурубис България“, като част от партньорската програма с Община Златица.

На събитието, което премина под мотото „Аз спортувам в град Златица“, присъстваха кметът инж. Стоян Генов, изпълнителният директор на компанията Тим Курт, Ивайло Георгиев – ръководител „Връзки с институциите“ в дружеството, директорът на учебното заведение Емилия Тодорова, работещи в общинската администрация, деца и юноши от клуб „Средногорец 2016“, бивши футболисти и треньори, граждани. Специални гости за откриването бяха ветерани от Професионален футболен клуб „Левски“ – София, водени от бившия състезател и треньор Ангел Станков, както и футболисти от „Отбор на народа“ от града, играещ в Мини футболна лига „Средногорие“.

Кметът инж. Стоян Генов благодари на г-н Курт и колектива на компанията за подкрепата на спорта и реализацията на партньорската програма на предприятието в общината и Средногорието. Той изрази благодарности към екипа на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ за оказаното съдействие и на изпълнителите на проекта, справили се професионално със задачата по подмяната на изкуствената тревна настилка. Г-н Генов припомни имената на емблематични златичани, които през годините са били активни футболисти и имат значителен принос за развитието на този спорт в Златица. Той приветства гостите от ПФК „Левски“, с надеждата контактите между местния и столичния футболни клубове да продължат.

Поздравления по повод откриването на обновеното игрище отправиха Ивайло Георгиев, директорът на училището Емилия Тодорова и Ангел Станков. Компанията, Община Златица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ направиха още една малка стъпка за създаването на по-добри условия за спорт и воденето на здравословен начин на живот на децата, младежите и възрастните, каза г-н Георгиев. В условията на „Ковид-19 най-доброто за подрастващите и учениците е спортът на открито, подчерта г-жа Тодорова, като изрази увереността си, че Златица ще има още много известни и добри спортисти като футболистите Иван Иванов и Георги Ангелов. Тя подари на инж. Стоян Генов реферска свирка, с която да даде начало на първата среща на новия терен. Футболистът и треньор Ангел Станков пожела успех на спортната общественост на Златица и гарантира, че сътрудничеството между домакините и ПФК „Левски“ ще продължи. Той заяви, че ще наблюдават местните футболни таланти и някои от тях могат да продължат спортната си кариера в състави на клуба.

Трикольорната лента за откриването на реновирания спортен терен направиха инж. Стоян Генов, Тим Курт, Емилия Тодорова, Асен Сгуровски  и Ивайло Георгиев. По стара българска традиция изпълнителният директор на „Аурубис България“ г-н Курт плисна менче с вода.

След официалната част се проведоха и няколко футболни срещи на новия терен. Първи един срещу друг застанаха ветераните на ПФК „Левски“ и тимът „Златица I“. Първият съдийски сигнал даде инж. Стоян Генов, а първият удар по топката направи Тим Курт. Динамичната и оспорвана среща между двата състава завърши с победа на гостите от „Левски“ с 5 : 3. След тях изпълнен с емоции и висок адреналин мач сътвориха футболистите на „Средногорец 2016“ и отборът на „Златица II“, в който победата бе за втория тим на града, с 8 : 1. В двубоя за трето и четвърто място надделяха средногорци, които се наложиха в инфарктен двубой с 5 : 4 над „Златица I. В борбата за първото и второто, по-добри се оказаха състезателите на „Златица II“, които победиха ветераните на „Левски“ с 5 : 1 и спечелиха купата на общината.

Тържественото и спортното събитие завърши с обещания и гаранции за още срещи на обновения футболен терен.

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ – ПИРДОП
Prev Post ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ „НИКОЛА ДИМОВ“ – ПИРДОП
Започнаха дейностите по инициативата „Нашето зелено утре“ В ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И ЧАВДАР
Next Post Започнаха дейностите по инициативата „Нашето зелено утре“ В ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И ЧАВДАР
Related Posts

Leave a Comment: