ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Реализира проекти за 880 000 лв. в съставните селища

  • 0
  • 82 преглеждания


По решение на Министерския съвет от 9 декември, Община Златица получава финансиране на проекти за благоустройство на централните части на съставните села Карлиево, Петрич и Църквище в размер на 880 000 лв., съобщи кметът инж. Стоян Генов.

Преди време бяха организирани обществени обсъждания на тези проекти от населението на селата, и участващите в тях изразиха одобрението си на предприетите стъпки от ОбА за благоустрояването на селищата. Изпълнението на дейностите ще започне след приключване на задължителните процедури, изискващи се по нормативната уредба на страната. Предвижда се обновление на площадите и прилежащите пространства на трите села, което коренно да промени техния облик и те да станат по-привлекателни за местните жители, и за техните гости, които ги посещават.

По време на разговора по тази тема, инж. Стоян Генов сподели и за предприетите действия от страна на общината за запазване на клона на Банка ДСК в гр. Златица. Инж. Генов обясни, че има решение на Управителния съвет на институцията за затварянето му. По този повод е организирана подписка на граждани на Златица и съседни общини, за запазване на клона, който обслужва немалко притежатели на дебитни и кредитни карти от района. Тази инициатива има подкрепата и на общински съветници. С придружително писмо подписката е изпратена в офиса на Банка ДСК в Пловдив, който отговаря за поделенията в Средногорието. Писмо за преразглеждане на решението за затваряне на клона в Златица е изпратено и до изпълнителния директор на банката, посочи инж. Генов. Той съобщи, че вече има уговорена среща за провеждане на разговори с отговорни представители на институцията, която ще се проведе през тази седмица в Златица.

Кметът на общината сподели личното си мнение, че предприетата стъпка от ръководството на банката не е аргументирана. През миналата година се направи значителен ремонт на помещенията, които ползва клонът на банка ДСК в града. В него работят дългогодишни служителки, с отлична квалификация и подход към посетителите. По проекта за рехабилитация на главните улици общината помогна с обособяването на паркоместа пред него, за да е по-достъпен за гражданите. Г-н Генов увери, че заради „Марката ДСК“, голяма част от спестяванията на възрастните хора са именно в тази финансова институция. Клонът в Златица е предпочитан за извършване на финансови услуги от пенсионери и картопритежатели и от общините от западната част на котловината, тъй като е по-близо и по-удобен за тях. Всичко това е оценено от общинското ръководство и то застава зад настояванията и исканията на населението клонът на Банка ДСК в Златица да се запази, каза той.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Продължава успешното си развитие
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Продължава успешното си развитие
В ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В МИРКОВО  С надежда грейна коледната елха
Next Post В ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В МИРКОВО С надежда грейна коледната елха
Related Posts

Leave a Comment: