В ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В МИРКОВО С надежда грейна коледната елха

  • 0
  • 62 преглеждания

На  7 декември по инициатива на настоятелството при Народно читалище „Христо Ботев“ в село Мирково, се състоя церемония по запалването на коледните светлини в сградата на културната институция. На събитието, на което присъстваха членове на ръководството, служители и самодейци, в цялата си гордост и красота блесна нагиздената коледна елха.

За запалването на коледните светлини пристигна и дългоочакваният Дядо Коледа, макар и преди Рождество Христово. Той не забрави да изпълни своето обещание от миналогодишния коледен концерт на читалището. В тези трудни за човечеството дни, белобрадият старец пристигна в Мирково и внесе глътка радост за жителите на селото. Събитието премина при спазването на всички противоепидемични мерки.

След като се запалиха светлинните гирлянди, вечнозеленото дърво блесна с цялата си прелест. С украсата си читалището ще посрещне предстоящите празнични дни с настроение и надежда за доброто бъдеще на всички ни. Разноцветните светлини ще греят във фоайето на културната институция и ще посрещат посетителите – читатели и приятели на библиотеката.

Радостното събитие в читалище „Христо Ботев“ беше отбелязано с кратка програма, подготвена от самодейци от различните състави, които направиха празника вълнуващ и запомнящ се.

Председателят на настоятелството Добринка Илиева пожела на присъстващите с  настъпващите светли християнски празници, Вярата, Надеждата и Любовта да са техен  спътник в делата им през Новата 2021 година.

Prev Post ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Реализира проекти за 880 000 лв. в съставните селища
И В ОБЩИНА МИРКОВО Запалиха коледните светлини
Next Post И В ОБЩИНА МИРКОВО Запалиха коледните светлини
Related Posts

Leave a Comment: