ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И ЧАВДАР Подписаха договори с ДПМЧ

  • 0
  • 86 преглеждания

В Информационния център на рудодобивната и преработвателна компания “Дънди Прешъс Металс Челопеч” на 27 май бяха подписани контрактите между дружеството и общините Челопеч и Чавдар за реализиране на проекти през 2016 г. по партньорските програми, чрез които от години предприятието помага на местната власт в осигуряването на по-добра среда и начин на живот на населението. На събитието присъстваха изпълнителният директор на фирмата д-р инж. Илия Гърков, директор “Безопасност, здраве, околна среда и връзки с обществеността” инж. Константина Градева, икономическият директор Цветанка Караиванова, както и екипът на отдел “Връзки с обществеността” на “Дънди Прешъс Металс Челопеч”. Двете общини бяха представени от кметовете и председателите на общински съвети – инж. Алекси Кесяков и Николай Николов, на Челопеч и Пенчо Геров и Александра Мутафчийска – на Чавдар.

Полагането на подписите и печатите под контрактите стана в присъствието на представители на регионалните медии.

Срещата премина в приповдигната атмосфера и в духа на разбирателство и отличното партньорство през годините. Преди размяната на документите инж. Алекси Кесяков и Пенчо Геров изразиха своята и на жителите на двете общини признателност към ръководството на рудодобивното и преработвателно предприятие за оказваната подкрепа. Кметът на община Челопеч заяви, че “Дънди Прешъс Металс Челопеч” е единствената фирма в страната, която прави дарения в такъв голям мащаб, които са насочени пряко към подпомагане усилията на местната власт в изпълнението на различни проекти и инициативи. А г-н Геров, след като благодари от името на жителите на своята община, заяви, че някои от заложените в договора проекти вече са изпълнени.

Д-р инж. Илия Гърков сподели за присъстващите на церемонията регионални медии, че приятелските отношения между компанията и местните медии са трайни и ползотворни и за двете страни, продължават и се утвърждават във времето като положителна практика. Те са доказателството, че с обединените усилия на общините и бизнеса животът на хората от Средногорието става все по-добър и отговарящ на техните потребности като граждани и специалисти, влагащи своите сили и професионализъм в развитието на икономиката в региона и страната.

На двете общини компанията предоставя 632 000 лв., като в Челопеч с ще бъде извършено благоустрояване и изграждане на преместваеми съоръжения на територията на селото, както и оказана финансова подкрепа за празника „Пресвета Неделя“.

В община Чавдар средствата са предназначени за ремонта на параклиса “Св. Георги” и околното му пространство, който вече е извършен, както и за подкрепа на културния календар през 2016 г. С част от тези средства се подкрепя и отделението за хемодиализа на МБАЛ – Пирдоп.

НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ  Гостува на Пирдоп за края на „Влайковите дни“
Prev Post НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ Гостува на Пирдоп за края на „Влайковите дни“
„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Организира втори панаир за децата на Пирдоп и Златица
Next Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Организира втори панаир за децата на Пирдоп и Златица
Related Posts

Leave a Comment: