„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Организира втори панаир за децата на Пирдоп и Златица

  • 0
  • 79 преглеждания

По повод 1 юни – Деня на детето, „Аурубис България“ организира Втори детски панаир за наследниците на работещите в компанията и за най-малките жители на Пирдоп и Златица. В инициативата участваха два екипа на Фондация „Изи Арт“ – София, които забавляваха в няколко ателиета своите посетители.

На 29 май – неделя, на площадите в двата града бяха създадени центрове по макиаж, за изработка на маски, бижута, на керамични съдове на истинско грънчарско колело, меджик нудъл, барабани и др. В импровизирана архитектурна работилница децата се учеха да създават от клечки различни геометрични фигури, а на друга – да правят витражи – рисунки върху стъкло. На сцените пред читалищата в центровете на общините деца се учеха и на трудните стъпки и ритми на танците „Зумба“.

Инициативата се радва на значителен интерес от деца на различна възраст, като мнозинството от тях бяха заедно с родителите си, които наблюдаваха техните занимания. Най-често малките посетители на Детския панаир се застояваха в къта за бодиарт – рисунки върху лицата им, както и в центровете за изработка на маски и бижута от разноцветни мъниста.

Целта на организаторите е не само да се отбележи Денят на детето по интересен и забавен начин, но и да се провокира творческия потенциал на малчуганите, които да положат усилия за развитие на въображението и своите дарования.

ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И ЧАВДАР  Подписаха договори с ДПМЧ
Prev Post ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ И ЧАВДАР Подписаха договори с ДПМЧ
Випуск 2016 на СОУ „Саво Савов” на бал
Next Post Випуск 2016 на СОУ „Саво Савов” на бал
Related Posts

Leave a Comment: