ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ПИРДОП Дариха децата от града за Възкресението Христово

  • 0
  • 105 преглеждания

На Велики четвъртък – 29 април, общинските съветници от Пирдоп Мария Бръмбева, д-р Десислава Толинова и Станислав Готев, заедно със свои помощници посетиха детските градини в Пирдоп. С лични средства те бяха закупили за малчуганите керамични фигурки на животни, които те да оцветят в часовете по творчество, а за най-малките от тях и интересни подаръци. Станислав Готев поздрави децата, като им разказа колко важен за християните е Великден – Денят на Възкресението Христово.

В навечерието на празника забавлението за възпитаниците на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп бе приятна изненада. Във филиала на детското заведение „Снежанка“, в слънчевия ден обучаващите от най-голямата група удобно се разположиха на терасата и след като получиха неоцветените още фигурки, под ръководството на своята учителка Цветанка Луканова и помощник-възпитател г-жа Трифонова започнаха бързо да ги разкрасяват.

Гостите пожелаха това да бъде подготовката на малчуганите за традиционното боядисване на яйца у дома. Гостите бяха поздравени от децата с великденски стихове от Ная и Божидар. Оцветяването на керамичните фигурки продължи с настроение и весела глъч от възпитаниците на детското заведение, които показаха чудесните си умения и фантазия в творческата работа.

Патронен празник на СУ „Саво Савов“
Prev Post Патронен празник на СУ „Саво Савов“
Средногорци спазиха традицията на Разпети петък
Next Post Средногорци спазиха традицията на Разпети петък
Related Posts

Leave a Comment: