Патронен празник на СУ „Саво Савов“

  • 0
  • 131 преглеждания

На 29 април колективът на СУ „Саво Савов“ Пирдоп отбеляза своя патронен празник с разнообразни спортни състезания и множество творчески изяви. В 10.00 часа участници и публика се събраха в двора на учебното заведение, където организаторите – преподаватели и дванадесетокласници, разпределиха отборите, местата за провеждане на игрите и състезанията, възрастовите групи. Поздравителни адреси към училищния екип бяха поднесени от СУ „Свети Паисий Хилендарски“ – Златица и ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ с. Антон.

Домакините посрещнаха приятелски гостите си от СУ „Свети Паисий Хилендарски“, ръководени от Николай Серафимов и ОУ – с. Антон, с преподавателя си Ецо Ецов и директора на училището Радка Христова.

По повод деня на патрона на гимназията, учениците на СУ „Саво Савов“ се включиха в няколко интересни творчески изяви. Под вещото ръководство на своите преподаватели в конкурса за рисунка първо място зае Кристина Николаева от 11 клас. Второ спечели рисунката на Василена Лалева от 7 а клас, а на трето е творбата на Никола Гешев от 11 клас. В категорията за декориране на великденски яйца първо място спечели Деяна Димитрова от 5 б клас, на второ място се нареди Наталия Захариева от 7 а клас, а на третото се класира Елеонора Нанкова от 5 б клас.

В надпреварата за декориране на тениски Кристияна Шентова от 8 а клас бе най-добра. На второ място се нареди Александра Кънева от 8 а клас, а на трето – Росица Панова от 5 б. В екотворческата дисциплина победител е Кристина Цанева от 7 а клас, следвана от Петя Шопова и Даниела Венкова от 8 а клас. На трето място остана отборът на Дарина Велчева от 8 б клас. Заслугата за доброто настроение на всички беше г-жа Марияна Върбанова, която озвучаваше събитието с хубава музика.

Спортните състезания се проведоха с много енергия и хъс. Рефери на спортните игри по волейбол бяха Теодор Колев, преподавател по  ФКС, по футбол – дванадесетокласниците Стефан Стефанов и Симеон Георгиев, по народна топка – съучениците им Петрослав Петков и Йоана Дуракова.

След оспорвана надпревара във футболните изяви на трето място се класира отборът на седмите класове в СУ „Саво Савов“, на второ място е отборът на шестокласниците от Пирдоп, а първото място завоюва тимът на СУ „Паисий Хилендарски“. В народната топка първенци са шестокласниците от СУ „Саво Савов“, на второ място остана отборът на петокласниците, а на третото се нареди отборът на Златица. Четвърти остана отборът на с. Антон. Победител във волейболните игри безапелационно стана отборът на 12 б клас на СУ „Саво Савов“, на второ място са 12 а клас, а на трето се класираха спортистите на 10 клас, всички от СУ „Саво Савов“.

КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – ЗЛАТИЦА  Изнесе родолюбив урок пред ученици
Prev Post КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – ЗЛАТИЦА Изнесе родолюбив урок пред ученици
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ПИРДОП  Дариха децата от града за Възкресението Христово
Next Post ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ПИРДОП Дариха децата от града за Възкресението Христово
Related Posts

Leave a Comment: